Datum wedstrijd:
25 november 2023
Uitslag:
2 - 2

Het is lang onzeker geweest of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Op het sportpark bij AWC was er Super Saturday, waarbij heel veel teams zouden mogen aantreden. Echter een hele week regen zorgde ervoor dat een aantal wedstrijden afgelast moest worden. Waar de warming-up nog in de regen gedaan moest worden, kon er nadien lekker in het zonnetje gespeeld worden. De scheidsrechter leek echter zelf te wachten om zodoende de regen te ontlopen, waardoor de wedstrijd een kwartier uitliep. Helaas was de thuisploeg niet helemaal compleet, omdat Levi ziek was, beterschap Levi!

Fysiek zou er verdedigend geprobeerd worden om het hele lichaam in de strijd te gooien en niet alleen de veters. Aanvallend zouden we juist proberen uit de duels te blijven door proberen maximaal 2 keer te raken, de bal te laten vallen voor de medespelers die er onder zouden komen en er zou dan snel doorbewogen worden. Er was ook getraind op het verplaatsen van de bal naar de vrije ruimte én we zouden in balbezit proberen om mini minimaal 3 aanspeelpunten te creëren. Oftewel veel beweging zonder bal en geen televisie-voetbal spelen.

Aan het begin van het seizoen was er vrij kansloos verloren van de O13-1 van de Treffers, dus mogelijk was er in de achterhoofden toch licht sprake van onderschatting. AWC startte met Tijn in de goal, Fedde, Lucas, Zian en Puk in de laatste linie. Op het middenveld konden de namen van Thijs, Jort en aanvoerder Mees op het wedstrijdformulier ingevuld worden en voorin stonden Mats, Mika en Flinn opgesteld. De eerste paar minuten waren hoopvol voor het resultaat, omdat er genoeg mogelijkheden lagen in de laatste linie van De Treffers. Er werd slordig gespeeld, de juiste keuzes werden niet altijd gemaakt, maar ondanks dat kregen de groen-witten kans op kans met Mika en Flinn. Een bal op de paal en 2 ballen recht op de keeper hadden een beter lot verdiend. Op de afgeslagen ballen werd helaas net niet adequaat gereageerd.

Voorin had de Treffers het iets beter voor elkaar met veel snelheid. Hierdoor moesten Fedde, Puk, Zian, Lucas en Robin (later) regelmatig de turbo erop gooien. En een iets te korte terugspeelbal dwong Tijn om een oplossing te vinden. Het uitspelen van twee tegenstanders tegelijkertijd deed de harten aan de zijkant iets harde kloppen. Helaas konden corners niet worden voorkomen. Laten nou dat precies de momenten zijn waarop de Groesbeekse ploeg twee keer scoorde. De eerste goal werd door AWC in de goal gewerkt en bij de tweede leek het alsof nog niet iedereen helemaal uit zijn bedje was gekomen. Opeens keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan, waarbij deze tegenstander toch echt geen Champions League voetbal speelde. Vlak voor het einde van de eerste 30 minuten kwam AWC eindelijk zelf ook op het scorebord. Uit een afgeslagen corner schoot Kymo kiezelhard binnen. Omdat de bal onderweg nog getoucheerd werd, was de doelman kansloos, maar mogelijk was de bal er sowieso ingegaan, zo hard was de bal. De scheidsrechter liet vervolgens ruim 10 minuten doorspelen, omdat hij dacht dat ze 2×40 minuten speelde in de O13. Herhaaldelijk werd vanaf de kant nog gesouffleerd dat het toch echt maar 2×30 minuten was, maar hij zag kennelijk dat de spelers nog niet moe genoeg waren en liet lekker doorspelen.

In de rust werd er nogmaals aangegeven dat snelheid van handelen en het verplaatsen van de bal naar de vrije ruimte het spelletje veel eenvoudiger zou maken. Dit werd zeker nog niet de gehele tweede helft gedaan, maar er werd wel veel vaker een poging gedaan. Tijn moest zich nog één keer helemaal strekken om vliegend een bal tegen het net te voorkomen. Puk werd met twee handen aan zijn arm getrokken, maar de onpartijdige liet nagenoeg alles doorspelen, ook dit. Dit was voor het eerst dat we Puk boos hebben gezien. Benthe en Kymo waren met name in de tweede helft on fire en werden steeds beter bediend van achteruit door Fedde, Robin, Zian, Mees, Jort en Mats. En ook de momenten dat Lucas de bal in twee keer strak doorspeelde, waren prachtig om te zien. Een mooie aanval van achteruit belandde bij Benthe die Kymo perfect in de loop aanspeelde. Op snelheid en gevoel voor ruimte was hij ijskoud oog in oog met de keeper, 2-2. Daarna kwam bijna het hele elftal nog een keer in de positie om te scoren. Het waren niet allemaal 100% kansen, maar toch zeker goede mogelijkheden. Mees probeerde nog met een prachtige solo om een voorsprong af te dwingen, maar een teentje van de laatste man weerhield hem ervan. De kansen van Kymo en Mika waren nog het grootst, omdat ze alleen op de doelman af konden gaan. De tweede helft duurde iets korter dan de eerste, maar er was nog steeds meer tijd bijgeteld dan gemiddeld in de eredivisie. De teleurstelling bij AWC was groot toen het laatste fluitsignaal te horen was. Het besef was groot dat er totaal onnodig puntverlies was geleden. De bezoekers gingen nog net niet in een polonaise van het veld, maar zij waren niet ongelukkig met een punt.

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo, Lucas, Mats, Mees©, Mika, Puk, Robin, Thijs, Tijn en Zian

Afwezig/ niet inzetbaar: Levi (ziek)