AWC JO15-1 vs SV Thomasstadt 09/24 e.V. Kempen U15-1 (DE)

Datum wedstrijd:
18 augustus 2024
Uitslag:
5 - 4

Een dag na de eerste speelminuten mochten de jongens opnieuw de wei in. Deze keer was er een uitwedstrijd geregeld bij onze oosterburen. Vooraf werd er nog even gecommuniceerd wat de bedoeling was en of de regels hetzelfde waren. Dus gewoon ingooien i.p.v. indribbelen, maar ook welke ondergrond, Kunstrasen oder Rotplatz? Omdat er twee dagen achter elkaar gespeeld moest worden, werd er opnieuw gebruik gemaakt van spelers van de O15-2. Dank daarvoor dat ze tijdelijk gehuurd mochten worden.

Omdat in de vorige wedstrijd nauwelijks opgebouwd hoefde te worden vanuit de keeper, mocht de wedstrijdbespreking door aanvoerder Cas gedaan worden. Samen met het team werd de opbouw van achteruit op het bord gezet, waarbij er telkens voor een overtalsituatie gezorgd moest worden. Daarnaast passeerden de corners, vrije trappen en ingooien nog de revue. Vanuit Kabine fünf startte AWC met Guus in de goal, Jelle, Mels, Zian en Puk in de laatste linie. Op het middenveld stonden Jort, Rens en aanvoerder Cas opgesteld en voorin mochten Ayoub, Dex en Mick beginnen. Meteen na de eerste pass probeerde de thuisploeg druk te zetten. Hierdoor was direct duidelijk dat dit een hele andere wedstrijd zou worden dan een dag eerder. AWC startte slordig en kwam soms te laat in duels. Daarnaast liet de omschakeling te wensen over. In de 5e minuut was het dan ook raak na een diepe bal. Met te veel spelers voor de bal, werd het duel 1 op 1 verloren en stond het 1-0 op het scorebord. Daarna werd AWC wat sterker. In de 12e minuut was het de doorgeschoven Mels die de bal breed legde op Dex en van dichtbij zuiver binnenschoot. Het doorschuiven had hier een positief effect. Kort daarna was dat niet het geval, toen AWC wederom in de omschakeling een goal om de oren kreeg, na een risicovolle pass door het centrum. Het is dat Guus daarna nog een bal uitstekend pakt, anders had het voor rust al 3-1 gestaan. Toch waren er ook voldoende hele en halve kansen voor de bezoekers. Een goal van Dex werd afgekeurd voor buitenspel, wat bijzonder was, omdat de scheidsrechter zonder grensrechters speelde en niet op 1 lijn stond. AWC zocht ook iets te vaak het centrum, terwijl met name Rein op rechts en Puk op links regelmatig vrijkwamen. Mick had gelukkig wel zijn eerste minuten gemaakt, nadat hij afgelopen week geblesseerd was uitgevallen. Hij zal samen met Rens en Siem langzaam gebracht worden, om blessures te voorkomen.

In de rust werd het drukzetten herhaald en gaf de ploeg zelf aan wat er beter kon, dat is echt knap deze zelfreflectie. Toch werden er binnen 6 minuten drie cadeautjes weggegeven. Na een fout in de opbouw achteruit met een verkeerde inspeelpass, was het wederom was een risicovolle pass door het centrum en de matige omschakeling de oorzaak, samen met een corner, waarbij er te slap werd ingegrepen omdat iemand onder de bal doorging. Hierdoor keken de groenwitten tegen een 5-1 achterstand aan, terwijl je het gevoel had beter te zijn, typisch Duits? Gelukkig gingen de koppies niet hangen en creëerde AWC zeer veel grote kansen, waarbij gelegenheidsspits Jelle misschien wel topscoorder van de dag had kunnen worden. Dichterbij dan de bal op de lat koppen van dichtbij kwam hij helaas niet. Daarnaast hadden Dex, Joey, Ayoub, Lukas en Jort ook hele en halve mogelijkheden. Maar over de bal schieten, geen hoek uitzoeken en een goede doelman stonden goals in de weg. Gelukkig kwam AWC wel terug in de wedstrijd in de 50e minuut, nadat Joey op aangeven van Jort binnenschoot. Lukas kwam schuin voor de goal en schoot met zijn chocoladebeen in en in de rebound belandde de bal bij Siem die voor een half leeg goal goed binnen prikte. Tot slot was nogmaals Joey trefzeker met een prachtig schot richting de kruising. Hoeveel kansen AWC ook kreeg, de gelijkmaker ging er niet meer in. Ook in de tweede helft werden de zijkanten te weinig gezocht, waar Rastko, Rein, Kymo en Ayoub toch vaak vrijstonden. Verdedigend waren Tiebe, Zian en Rein zeer sterk en mocht ook Guus op het ene foutje na terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Hij pakte nog twee ballen uit de verre hoek, waardoor een grotere achterstand werd voorkomen.

Een erg leerzame wedstrijd, waarbij zeer goede momenten afgewisseld werden met een aantal verkeerde keuzes en zwakke omschakeling. Het is in ieder geval duidelijk waar aan gewerkt mag worden. De trainers waren echter zeker niet ontevreden over de inzet, weerbaarheid en fysieke gesteldheid op de 2e wedstrijddag. Nu ook nog eens veel gefilmd is, kunnen er ook in de analyse nog de puntjes op de i gezet worden.

Aanwezig: Ayoub, Cas, Dex, Guus, Jelle, Joey, Jort, Kymo, Lukas, Mels, Mick, Rein, Rens, Tiebe, Puk (O15-2), Rastko (O15-2), Siem en Zian (O15-2)

Afwezig: Mika (blessure)