Eerste bekerwedstrijd AWC O17-2 levert geen punten op

sv AWC O17-2 – Kesteren O17-1: 3-5

De eerste bekerwedstrijd was volgde op een week waarin er op dinsdag matig getraind was, maar op donderdag juist weer erg sterk. Daarnaast was een deel van de groep op schoolkamp geweest en was er weinig tot geen nachtrust geweest van donderdag op vrijdag. Gelukkig kon het een dag later ingehaald worden, maar bij aanvang van de warming-up bleek in een aantal benen nog de laatste restjes pap te zitten. Bart was wederom zijn shirt vergeten, wat langzamerhand net zo bij elkaar hoort als Bassie & Adriaan, en Nick & Simon.. oh nee 😉.

AWC startte met aanvoerder Levi in de goal, Lars, Jan, Joep en Joey achterin. Op het middenveld stonden Mitch, Pepijn en Job en voorin waren Mick, Jake en Chris opgesteld. Vooraf had de trainer-coach van Kesteren al eerlijk aangegeven dat ze drie dispensatiespelers hadden die eigenlijk in de O19 hadden moeten spelen. Omdat ze die niet hebben in Kesteren, was dit een logisch gevolg. Deze info werd niet aan de groep doorgegeven, om te kijken of ze het door hadden. De groenwitten startte prima en er werd al snel druk op de verdediging gezet van de tegenstander. Het duurde uiteindelijk tot de negende minuut voordat het druk zetten omgezet werd in een doelpunt. Het uitstekend doorjagen van Chris op de keeper werd beloond met een goal. Precies negen minuten later werd de voorsprong verdubbeld door een uitstekende goal van Jake. Daarna zakte het tempo in en zette Kesteren een tandje bij. Nu werd AWC wat verder teruggedrongen en kon de opbouw minder verzorgd worden. Het spel van de thuisploeg werd ook slordiger, waardoor veel energie onnodig verloren ging. Het middenveld wat vervolgens niet ver genoeg inzakte veroorzaakte bij iedere lange bal van de bezoekers direct druk op de verdediging. Dit had voorkomen kunnen worden. Daarbij vielen twee tegengoals, waarbij degene in de dying seconds van de eerste helft echt volledig onnodig was. Positioneel stond het niet goed, er werd vervolgens slap ingegrepen en de gelijkmaker was een feit. In de rust werd Soma nog gespot, die naar de wedstrijd was komen kijken. Dit is een Japanse uitwisselingsstudent die 1x heeft meegetraind, maar direct in de harten gesloten werd door het team.… top mannen!

In de tweede helft zou het weer beter moeten, maar toen een deel van het team (waaronder Pepijn en Job) nog op zoek was naar de twee over het hek geschoten ballen, stond er al 2-4 op het scorebord. Deze keer lagen individuele foutjes ten grondslag aan de twee treffers. Het eerste onderlinge gemopper leek de kop op te steken, iets waar juist voor gewaakt wordt. Toch herpakte het team zich en werden de spreekwoordelijke mouwen opgestroopt en met name werd dit van achteruit gedaan. Joep, Jan, Joey, Lars en Yves gingen steviger de duels in. Misschien was de overtreding van Yves zelfs een beetje over het randje, maar het gaf wel aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Ook Tijs, Pepijn, Mitch, Bart en Job kleunden er steeds fysieker in en er werd voor iedere meter gevochten. De voorhoede had de hele wedstrijd al aangetoond dat ze alleen met handen en voeten afgestopt konden worden en dat werd ook niet nagelaten. AWC kreeg kans op kans en het was wachten op de Anschlusstreffer. Bart had tot twee keer toe de mogelijkheid, maar ook Chris, Jake, Wouter, Mick en Lars waren dichtbij. Het was uiteindelijk Jake uit een vrije trap van een meter of 25 meter die trefzeker was. De doelman van Kesteren liet zich hierbij niet van zijn beste kant zien, maar het bleef een mooie goal. AWC bleef drukken en menig zweetdruppeltje bleef belandde op het veld. Opnieuw grote mogelijkheden, waarbij Chris misschien nog het dichtstbij was, maar hij kon met links net niet binnentikken. Een cliché is niet voor niets een cliché… als je zelf niet scoort, maakt de tegenstander ze wel. Met een vlammend schot op de lat moest Levi naar de grond en omdat hij een blessure aan zijn arm had, kon hij niet direct opstaan en wist Kesteren wel van dichtbij binnen te tikken, 3-5.

De nederlaag had voorkomen kunnen en moeten worden, maar toch was de trainer niet geheel ontevreden. Er waren vooraf drie opdrachten meegegeven, waarbij “altijd de bal willen hebben” en “allemaal keihard werken, wat de stand ook is” goed werden uitgevoerd. Het laatste punt “meer rust aan de bal” is derhalve een verbeterpunt voor de volgende keer. Extra vermelding nog voor Chris en Joep die direct na de wedstrijd nog met de O19-3 meespeelden, gigantische complimenten kregen en Chris zelfs voor een echte hattrick zorgde.. klasse boys!

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Lars, Levi©, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter en Yves