JO17-2 wint in Groesbeek!

sv AWC JO17-2 – De Treffers JO17-2: 3-1

De eerste competitiewedstrijd van 2023 stond op het programma, ruim anderhalve maand na de laatste officiële wedstrijd. Afgelopen week was er nog wel geoefend, want dat was een zéér matige generale. Gelukkig was er donderdag goed getraind en het besef bij de meesten dat er een tandje bij geschakeld moest worden, om een goed resultaat te behalen tegen een team uit Groesbeek. De eerste wedstrijd in november was in een spectaculaire 3-3 geëindigd, waarbij de doelman van De Treffers toen een hoofdrol voor zich opeiste, met een aantal ongelofelijke reddingen. De thuisploeg was gewaarschuwd.

Scheidsrechter Marco de Keizer liet de beide trainers (die nog met elkaar gespeeld hadden in de Nijmeegse selectie en heel kort zelf nog bij Quick 1888) nog even wachten voor aanvang van de wedstrijd, alvorens weer nagenoeg fit te verschijnen. AWC startte met aanvoerder Levi in de goal, Jan, Bart, Joep en Wouter in de laatste linie. Op het middenveld begonnen Mitch, Pepijn en Tijs en voorin stonden Jort, Jake en Job opgesteld. Met name voor laatstgenoemde was het misschien een groot verschil met de positie van een paar dagen geleden, maar ook deze keer vulde hij het goed in. Hij had zich binnen twee minuten al direct kunnen belonen met een goal, nadat hij mooi vrijgespeeld werd net binnen de zestien. Zijn schot miste net een beetje precisie. De groenwitten zetten hoog druk, waardoor veel ballen van de tegenstander bij de eigen middenvelders belandden. Het niveau van aanname was erg wisselvallig. Het ene moment was dit perfect en kon er een enorme kans gecreëerd worden, maar het andere moment was dit juist ondermaats, waardoor er direct een omschakelmoment moest volgen om weer in balbezit te komen. Toch was het binnen tien minuten al raak. Een speler werd met twee armen vastgehouden, precies voor de ogen van de scheids. Die kon niet anders dan naar de stip wijzen. Door aanhoudlijk commentaar moest er bovendien nog een speler voor tien minuten met een gele kaart eraf. Pepijn schoot de pingel feilloos buiten bereik van de doelman binnen. In de eerste 30 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht en kreeg AWC kans op kans. Nogmaals Job, Jake, Chris, Mitch, Tijs en Mick hadden allemaal de mogelijkheid om de wedstrijd voor rust al te beslissen. De ontbrekende nauwkeurigheid in de afwerking en de doelman waren debet aan het voorkomen van die beslissing. In de laatste tien minuten sloop ook de slordigheid achterin in de ploeg en hadden de bezoekers de overhand. Dit gebeurde vooral met lange ballen en veel corners. Daarnaast bracht een aantal spelers elkaar in de problemen door lastige ballen door de as te spelen. Gelukkig waren met name Bart en Wouter wel scherp en kon er met kunst- en vliegwerk een goal voorkomen worden. Daarnaast was Levi met een aantal cruciale reddingen erg belangrijk. Overigens kon De Treffers de lange bal spelen omdat er te grote gaten vielen tussen voorhoede en middenveld om hoog druk te blijven zetten, maar ook omdat een enkele speler nog lichamelijk niet geheel hersteld leek van de avond ervoor en daardoor net een of stappen te laat was.

In de tweede helft werd er op het hobbelige veld wel veel beter gevoetbald en was AWC heer en meester. Met name de duels op het middenveld werden vaker gewonnen door Mitch, Tijs en Job. Achterin poetste o.a. Yves,  Joep en Wouter veel ballen weg. Daarnaast speelde Chris ook een erg sterke pot, waarbij hij zijn kracht veel beter benutte, door vooral niet met de veel poespas te voetballen. Hij had gelukkig zijn FIFA joystick thuisgelaten 😉. Soma was met zijn snelheid ook een plaag voor de verdediging van de Groesbekers en Mick en Job, die het in de eerste helft nog wat lastiger hadden, groeiden ook met de minuut. Het duurde nog lang voordat de beslissing leek te vallen. Na een goede aanval belandde de bal bij Soma die schuin binnenschoot. Chris had mogelijk het laatste zetje nog kunnen geven op de doellijn, maar gunde Soma zijn allereerste officiële goal. Waar er verwacht werd dat AWC nu door zou drukken, leek het alsof er bij één of twee momenten even gas terug werd genomen en de duels niet maximaal werden aangegaan. Hierdoor kon De Treffers over hun rechterkant opkomen, waarbij de verdediging niet genoeg kon corrigeren, Levi even aarzelde met uitkomen en de bal breed door Joep in eigen goal werd binnengegleden. Omdat niet lang daarna wel de beslissing viel na een prachtige vrije trap van Bart op de inkomende Jake, die de bal fantastisch uit de lucht binnenschoot, kon er door het team gelachen worden om de eigen goal. Tenslotte had AWC alle vier de treffers gemaakt en was Joep “mede-topscoorder” van de dag. Vlak voor tijd moesten er nogmaals onbedoeld gewisseld worden, mede omdat Jan iets eerder weg moest om te gaan werken, waardoor Tijs nog even zeer ongebruikelijk op linksback kwam te staan. Zelfs met vier wissels, werd het nog krap om fitte spelers op te stellen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter, werd de thuisploeg terecht gecomplimenteerd door het in groten getale aanwezige publiek, bestaande uit vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen en spelers van andere teams. De sportieve leiding van De Treffers kon ook volledig leven met de uitslag.

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Jort, Levi©, Mick, Mitch, Pepijn, Soma, Tijs, Wouter en Yves

Niet inzetbaar: Joey, Lars (blessure)