JO17-2 oefent in Wijchense derby

Sv AWC JO17-2 – Woezik JO17-2: 2-4

Na de bekerwedstrijdenserie duurt het nog drie weken alvorens de najaar competitie zal beginnen. In die periode oefent AWC in ieder geval twee keer. De eerste was tegen een oude bekende, dorpsgenoot Woezik, waarbij een groot aantal vrienden en bekenden speelt. De aanloop naar de wedstrijd was voor de groenwitten echter verre van perfect. Op dinsdag moest het team terugvallen op trainer Ramon en op donderdag op trainer Sven (O17-1) i.v.m. een grieperige Patrice. Dit werd echter zeer positief ontvangen door het team, althans wat daarvan over was, want er waren meer zieken, zwakken en in Londen bivakkerende spelers. Op de wedstrijddag was het ook allesbehalve ideaal. Joey en Yves waren ziek, waardoor er twee verdedigers minder opgesteld konden worden, Jan was zijn shirt vergeten, waardoor Tijs zijn shirt aan Jan gaf en een maatje 116 aan mocht doen en aanvoerder Bartje was eigenlijk te laat. Het team besloot tegen de eigen regels in om het een keer door de vingers te zien. En tot slot wist Levi niet of hij kon keepen, want hij was in de hoofdstad van onze westerburen over een plastic flesje gevallen. Gelukkig hoefde Frans Hoek niet 12 keepers op te roepen om audiëntie te doen en kon Levi gewoon starten.

AWC begon met Levi in de goal, Lars, Jan, Joep en Soma (v.r.n.l.) in de laatste linie. Op het middenveld mochten Mitch, aanvoerder Bart en Job starten en voorin stonden Mick, Jake en Jort opgesteld. Op een prachtige herfstdag met veel zon werd wederom de scheidsrechter (in dit geval Marco de Keijzer) in het zonnetje gezet met een doos Merci, deze keer door aanvoerder Bart. De thuisploeg startte uitstekend en kreeg al snel twee halve kansen via Jort en Mitch, echter hun schoten misten nog de kracht om het de doelman lastig te maken. Meteen daarna kwam Woezik voor het eerst over de middenlijn, waarbij de terugspeelbal van Joep op Levi aan de korte kant was. Met lichte paniek werd de bal geschoten, wat enigszins onnodig was. In de zevende minuut nam Bart een vrije trap, die schuin voorlangs ging. In de tiende minuut een goede onderschepping van Jort, die via Job, Jake, Mick wederom bij Bart belandde, die wederom net voorlangs schoot. Een minuut later weer een goede onderschepping van Jort, die de bal doorpast op Jake. Deze legt de bal heerlijk terug op de ingekomen Mitch, die perfect binnenschiet. De goal is door ESPN-cameraman Bart op video vastgelegd voor het nageslacht. In de 13e minuut krijgt Woezik een corner waaruit eenvoudig de 1-1 wordt gescoord. De dekking van de spits was ver te zoeken. Zo ver dat het waarschijnlijk niet meer op het terrein van AWC was, zo vrij stond hij. Meteen daarna weer een iets te korte bal achteruit, waarbij het uitverdedigen onrustig was en de bal onnodig over de zijlijn gespeeld moest worden. In de 15e minuut kreeg AWC centraal de bal, waarbij de Jake een goede steekbal gaf op Mitch, die zijn tweede treffer had kunnen en misschien wel had moeten maken, maar er zat net te weinig kracht en richting in de bal. AWC bleef op de helft van de bezoekers spelen en bijna iedere minuut leverde een halve of hele kans op. Zo ook in de 17e minuut, waarbij Job een goede beweging maakte, een steekbal op Jake gaf, maar die tegen een verdediger aangeschoten werd, het resultaat was slechts een corner. In de 20e minuut nog even gevaar aan AWC-zijde omdat Jan en Levi elkaar iets te lang aankeken en de spits van Woezik de bal tegen Levi over de achterlijn schoot. In de 28e minuut speelde AWC een aantal keren mooi rond en op het moment dat Tijs wou aanleggen, werd hij naar de grond gewerkt. De vrije trap was een prooi voor Jake, die via de hand van de keeper in de kruising schoot. Ook deze goal is op beeld vastgelegd. Tot aan de rust was er geen vuiltje aan de lucht en was het in alles ook een vriendschappelijke wedstrijd.

In de rust gaf de trainer aan dat Woezik nog meer zou komen met lange ballen achter de verdediging en meer fysiek in de strijd zou gooien. Het was nog niet uitgesproken of het liep precies naar verwachting, althans hoe de bezoekers het strijdplan hadden uitgestippeld. De gewaarschuwde spelers van AWC hadden echter niks met de voorspelling gedaan en liepen snel meerdere keren in het mes. Een aantal spelers was in de omschakeling meer toeschouwer dan speler en de twee laatste linies stonden minimaal drie meter te ver naar voren. Binnen de kortste keren was het 2-3. In plaats van elkaar te coachen, werden de monden gebruikt om aan te geven dat de fout vooral bij iemand anders lag. In de tussentijd had Pepijn nog de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet was net niet hoog genoeg. Ook Chris had nog een paar keer de gelijkmaker kunnen aantekenen, maar de keeper en een graspolletje lagen in de weg. Halverwege de tweede helft, kwam Woezik op een comfortabelere voorsprong toen een vrije trap onbedoeld door een eigen speler naar achteren werd binnengekopt. Wederom was een collectieve stap van 1 of 2 meter naar achteren de betere oplossing geweest. In tegenstelling tot de vriendschappelijk eerste helft, was hier in het tweede deel geen sprake meer van en was de tempratuur onder de spelers aardig opgelopen. Hierdoor moesten Joep door zijn coach, Lars door de scheids en een speler van Woezik ook door de scheids naar de kant gehaald worden. Eerstgenoemde heeft hiervoor in de kleedkamer nog zijn excuses aangeboden, wat dan wel weer stoer was. De gehele achterhoede van AWC leek op een gegeven moment wel op een fantasieopstelling met Mick, Lars, Mitch, Soma en later Wouter. Toch werd daar niks meer weggegeven, wat ze knap deden. In de laatste paar minuten werd er met vier aanvallers nog getracht om vol op de aanval in te zetten, maar er werd allang niet meer gevoetbald. Hierdoor werd er helaas met 2-4 verloren van een tegenstander die weliswaar een klasse hoger speelt, maar eigenlijk voetballend niks te vertellen had in de eerste helft. Er zal snel geleerd moeten worden door de groep, want een verdiende voorsprong weggeven, is tot op heden een terugkerend verbeterpunt.

Aanwezig: Bart©, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Jort, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Soma, Tijs en Wouter

Afwezig: Joey, Yves