Datum wedstrijd:
28 september 2024
Uitslag:
0 - 3

Na een ongebruikelijke trainingsweek mocht de O15-1 naar Druten voor de doorgaans lastige uitwedstrijd tegen het enige andere team dat nog alles gewonnen had. Ongebruikelijk was de trainingsweek, omdat op maandag een KNVB trainersgroep de training bekeek, op woensdag Patrice een cursus bij de KNVB in Zeist had en de vrijdagtraining niet doorging i.v.m. slechte weersomstandigheden.

De doelstellingen voor deze wedstrijd waren nagenoeg dezelfde als de afgelopen weken:

1. ⁠Het veld klein maken bij balbezit tegenstander. Met name de as zouden we dichthouden, waarbij met name de linker- en rechterkant met het hele team zouden moeten kantelen.
  2. Er zou agressief (maar fair) worden verdedigd op de bal bij de directe tegenstander.
  3. En in de opbouw van de tegenstander zou de tegenstander gedwongen moeten worden om de minst goede back aan te laten spelen, om dan vervolgens druk te zetten en de voorwaartste bal er uit te halen. De aanloop van de spits en de buitenspelers ware dus heel belangrijk.
  4. Positief coachen van de medespelers. Ze moeten elkaar helpen door bij voorkeur coach-momenten vooraf. Dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

De groenwitten hadden voor het eerst dit seizoen compleet kunnen zijn, ware het niet dat Cas nu ziek was (beterschap!) en Mika weer op het wedstrijdformulier mocht staan. AWC startte met Guus in de goal, Jort, Mels, Lukas en Tieb in de laatste linie. Op het middenveld stonden aanvoerder Kymo, Joey en Rens geposteerd en voorin begonnen Mick, Ayoub en Siem. Op het prachtige natuurgras hoofdveld waren de intenties van beide teams snel duidelijk. AWC kwam om iedere keer de voetballende oplossing te zoeken en de thuisploeg probeerde dit ook, maar kwam keer op keer onder druk te staan. Helaas werd dit nog niet door het hele team gedaan. De weersomstandigheden waren wisselend prachtig met een warm zonnetje (jasje uit) en regen (jasje aan). De twee centralen konden keer op keer inschuiven naar het middenveld. En in de 11e minuut leek AWC zich eindelijk te belonen. Een mooie aanval via Joey, Mick en Mels belandde helaas tegen de goede doelman. Een paar minuen later was het wederom ditzelfde drietal dat voor gevaar zorgde. Deze keer was de aanname van Joey net niet goed genoeg, waardoor hij niet helemaal goed uitkwam in te scoren. AWC bleef constant druk zetten en won nagenoeg ieder duel. Siem was nog dichtbij met een schot wat voorlangs ging. Toch had het anders kunnen lopen. Een diepe bal van de thuisploeg was weliswaar buitenspel, maar hier stond de verdediging niet volgens afspraak. In de 29e minuut legde Joey goed terug op Rens, die hard schoot, maar ook deze keer bleef de 0-0 op het scorebord staan. Zo gingen de teams ook de rust in.

In de rust kwamen Rein, Dex en Jelle het veld in. Net als bij Union was er veel onbegrip bij een aantal spelers. Waarom juist zij gewisseld werden en er in hun ogen spelers op andere posities werden opgesteld. Er moest nogmaals uitgelegd worden dat we vooral bezig zijn met opleiden en daarbij het beleid is om iedereen ongeveer evenveel te laten spelen. Bovendien zal in de ogen van de trainers er een steilere leercurve zijn als spelers ook een keer op een andere positie, dan wel in een andere linie spelen. Als voorbeeld werd aangedragen dat een verdediger beter wordt als hij beseft wat de problemen en mogelijkheden zijn van een voorhoedespeler. En dat gaat sneller als hij dit zelf ervaart. De tweede helft begon direct flitsend. Een vrije trap werd verkeerd gekaatst door DIO, waarna Dex direct een goede bal op Mick gaf. Oog in oog met de doelman schoot hij recht in de keepershandschoenen van laatstgenoemde. Maar de toon was gezet. Vele aanvallen volgde, waarbij een groot aantal uitmondde in corners. Ondanks dat de meeste corner prima waren, werd het laatste zetje niet gegeven. Het killen in de zestien blijft een verbeterpunt. In de 50e minuut stuurde Rens Dex diep, die nipt naast schoot. Een paar minuten later kregen de bezoekers een vrije trap op 20 meter van de goal. Joey schoot hard op de lat. Zou het dan zo’n wedstrijd worden, waarbij de gelukkigste zou winnen? Nee, want 1 minuut later ging DIO de fout in. Door druk van AWC, kwam Mick in balbezit die deze keer zuiver binnenschoot, 0-1. Meteen was duidelijk dat hiermee het verzet gebroken was. En daarnaast haden de groenwitten gezien dat druk zetten met het hele team grote positieve consequenties had. Twee minuten later was het weer raak. Weer was de thuisploeg slordig door tijdgebrek en deze keer was het Joey die zijn vooraf aangekondigde goal ook maakte. Kans op kans volgde, waarbij Dex in de 68e minuut nog met een mooie stift over de keeper de 0-3 aantekende, opnieuw door goed en slim storen. Kort daarvoor was Mika binnen de lijnen gekomen voor Jort. Het waren de eerste minuten van het seizoen, na een lange slepende blessure. Hij had direct zijn inbreng kunnen bekronen nadat Joey de bal goed breed legde. Mika kapte de bal en schoot nipt over, maar het was goed om te zien dat hij er weer eindelijk bij was. Achterin stond het de hele wedstrijd als een huis en langzaam durven meer een meer spelers ook mee naar voren te gaan. De communicatie wie wanneer gaat is ook steeds beter, waardoor er nagenoeg iedere keer een overtal gecreëerd wordt. Het was achteraf gezien een redelijk eenvoudige overwinning, zeker als het zichzelf eerder beloond met goals. Met 12 uit 4 staat AWC fier bovenaan in de beker en komt het halen van de volgende ronde ook steeds dichterbij. Pieter, die een weekendje in Spanje was, werd ingelicht dat ook deze wedstrijd winnend was afgesloten. Volgende week staat op zondag een leuke, interessante oefenwedstrijd uit bij Bayer Uerdingen op het programma, omdat het zaterdag vrij is.

Aanwezig: Ayoub, Dex, Guus, Jelle, Joey, Jort, Kymo©, Lukas, Mels, Mick, Mika, Rein, Rens, Siem en Tiebe

Niet inzetbaar: Cas (ziek)