Datum wedstrijd:
15 september 2024
Uitslag:
1 - 1

AWC speelde vandaag thuis tegen de titelkandidaat Groene Ster uit Heerlen. AWC begon goed aan de wedstrijd en probeerde druk te zetten op de verdediging van Groene Ster. Dit resulteerde in een aanval over links via Safa Kizir, die de bal naar het centrum zestien speelde naar Boy Visser. Boy draaide weg en krulde de bal in de rechterhoek en versloeg hiermee de keeper: 1-0.

Groene Ster was goed in de counter met hun snelle spel. AWC kreeg nog een hele mooie kans uit een voorzet over rechts waarbij Jeroen van Schoonhoven een kopbal net naast zag gaan. Groene Ster counterde en wist daaruit in de blessuretijd de 1-1 binnen te schieten vanaf de zestien. Dit was de ruststand.

Tweede helft

Groene Ster speelde deze tweede helft beter dan AWC maar de kansen waren voor AWC. Safa Kizir kwam vanaf links op de keeper maar stuitte op hem. Ook daarna kreeg AWC de beste kansen maar kon deze niet benutten. De eindstand bleef dus 1-1.

Coach Freek Thoone over de wedstrijd:

“Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Het voelt voor ons vooral zuur dat we een grote kans krijgen op de 2-0 en in de tegenaanval de 1-1 valt. Dan krijg je toch een andere wedstrijd. Na rust hebben we beide een aantal mogelijkheden gehad voor de winst maar is een gelijkspel in mijn ogen de juiste afspiegeling.”

Foto’s en verslag: Peter van der Hoeven