Datum wedstrijd:
22 mei 2024
Uitslag:
4 - 1

Na met de winterstop gedegradeerd te zijn is het de uitdagers van AWC O23-1 woensdag gelukt terug te keren naar de tweede divisie. Op een goed gevuld sportpark de Wychert werd Spero met 4-1 verslagen.

AWC begon de 1e helft goed maar had het lastig met echte kansen te creëren, maar halverwege de eerste helft schatte een verdediger van Spero een voorzet niet goed in waarna Ries Visser er meteen bij was en de bal na een mooi actie rustig achter de keeper schoot.

AWC bleef aandringen maar kwam voor rust niet meer tot scoren.

De tweede helft ging AWC aanvallend van start en creëerde wel een aantal kansen waarna Kalle van Kuetsem de verlossende 2-0 binnen schoot. AWC kreeg daarna vleugels en combineerde er lustig op los. Wederom scoorde Kalle de 3-0 en daarna schoot Stijn van Beek de 4-0 binnen. In de laatste minuten redde Spero nog de eer en scoorde de 4-1. Na een fluitsignaal van scheidsrechter de Jong was het definitief: volgend seizoen keert AWC terug naar de tweede divisie.

Echt feest werd er nog niet gevierd: door het gelijke spel afgelopen zaterdag bij VRC is de O23-1 afhankelijk van de uitslag SDC Putte – VRC aankomende zaterdag. Bij een verlies of gelijkspel van VRC mag de O23 ook nog een kampioensfeestje vieren!