Datum wedstrijd:
29 september 2024
Uitslag:
6 - 2

Op deze zonnige maar frisse zondag mocht AWC thuis aantreden tegen Nuenen. AWC ging prima van start! Boy Visser passeerde drie tegenstanders rond de zestien en werd vervolgens onrechtmatig gestopt in de zestien: duidelijk een penalty. Deze werd netjes binnengeschoten door Safa Kizir.

Vlak daarna gaf Safa vanaf links een cross-pass naar rechts op Daan de Bruin die prima voorzette op de opkomende Safa op de elf meter. Die liet zich deze kans niet ontgaan en knalde de 2-0 binnen. AWC kon doordrukken en kreeg hier ook diverse mooie kansen voor. De eerste kans was voor Jeroen van Schoonhoven: na goed opkomen over rechts door Daan de Bruin die de bal prima neerlegde voor Jeroen, maar hij kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen. Ook de tweede kans kon AWC niet binnen schieten.

Na deze kansen probeerde Nuenen wat terug te doen: dit leidde tot een afstandsschot van buiten de zestien dat over keeper Tijn heen vloog: 2-1. Hiermee was de spanning terug in de wedstrijd! De ruststand was 2-1.

Tweede helft

De tweede helft probeerde Nuenen door te drukken maar de achterhoede van AWC stond goed. Uitblinker was Just Berends: Just bekroonde zijn optreden met een hattrick in de 60e, 76e en 83e minuut met twee kopballen en een geplaatst afstandsschot. Het slot was voor Daan de Bruin die in de 90e minuut de 6-1 binnen schoot. Nuenen mocht nog een penalty nemen na een overtreding. De einduitslag werd 6-2, een prima resultaat!

Op naar volgende week: uit naar UDI ’19 uit Uden, de koploper.