Datum wedstrijd:
9 maart 2024
Uitslag:
2 - 1

Nadat er afgelopen week veelvuldig over en weer was gecommuniceerd, kon de wedstrijd wonder boven wonder toch doorgaan op het oorspronkelijke tijdstip. DVV gaf aan dat het team momenteel niet compleet was en aanvullen met jongere spelers lukt zaterdag niet. Nadat dit toch even gecheckt was en er wel degelijk alternatieven gezien werden in het wedstrijdschema, zaten zij met “een serieus probleem met de fysieke inzetbaarheid van meerdere spelers”. Uitwijken naar dinsdag kon niet tijdens de trainingstijden van AWC i.v.m. de files tussen Arnhem en Nijmegen. Op het moment dat AWC groen licht kon geven voor aanvang 19 uur, bleek er opeens toch gespeeld kunnen worden omdat ze de O13-2 eruit gegooid hadden. Wederom zijn heel veel mensen tijd kwijt geweest aan niks.

AWC startte met Tijn in de goal, Puk, Zian, Fedde en Levi achterin. Op het middenveld waren Thijs, Jort en aanvoerder Kymo gepositioneerd en in de voorste linie stonden Benthe, Robin en Mats opgesteld. Er was afgelopen week wederom getraind op snelheid maken in balbezit, maar waarbij de bal niet in de trechter naar de spits gespeeld zou worden, maar de middenvelders of buitenspelers dichterbij gezocht zouden worden. Hierbij zouden spelers trappetjes vormen i.v.m. een rechte lijn. In feite dus tussen de linies horizontaal en verticaal (half space genoemd tegenwoordig. Tot slot was er op individuele acties getraind en met name proberen te begrijpen wat het meeste succes brengt, bvb door ongeveer 2 meter voor de tegenstander de actie in te zetten. Daarnaast waren de “standaard” afspraken van kracht, minimaal 3 aanspeelpunten, aanvallend uit de duels blijven door ASD (Aannemen, Spelen, Doorbewegen), verdedigend maximaal de duels aangaan om de bal te veroveren en sprintend groot en klein maken van het veld.

Vanaf het begin was duidelijk dat AWC veruit de bovenliggende partij zou zijn. Op veld 1, wat nog wel een beetje zompig was werd de vrije man goed gezocht en met regelmaat gevonden. Robin op zijn oude positie deed het uitstekend en kreeg een paar goede mogelijkheden. De bezoekers uit Duiven schuwden echter het duel niet, waardoor hij en Benthe vaak net even uit balans gebracht werden. De heat map van de eerste helft sloeg rood uit op de helft van de tegenstander. Echter de eerste de beste blinde lange bal naar voren betekende de 0-1. Mede door het matige veld belandde de bal net op eigen helft bij de snelle spits die vervolgens Tijn uitspeelde en knap binnentikte. Dit was pas na 17 minuten. AWC bleef verzorgd voetbal spelen en probeerde de ballen te verleggen naar de andere kant. Diverse keren waren Levi, Zian, Jort, Mats, Benthe en Flinn dichtbij de gelijkmaker. Na een uitstekende steekbal van Mika op Flinn werd de gelijkmaker knap binnengeschoten door laatstgenoemde. De keeper plukte nog een mooie vrije trap van Jort uit de kruising en ontpopte zich samen met de grensrechter tot belangrijkste tegenstander van de groenwitten.

In de rust aangegeven dat er nog iets meer in trappetjes gedacht moest worden en het veld breder gehouden moest worden. De eerste paar minuten waren echter slordig en werden alle afspraken in de wind geworpen. Na een omzetting ging het een stuk beter. Mees en Thijs kwamen meer in hun kracht en de vrije man werd meer en meer gevonden. Flinn, Mees, Robin en Kymo waren al een keer dichtbij geweest, maar iedere keer stond de keeper in de weg of werd er voorlangs geschoten. Een mooie diepe bal in de loop van Mika werd strak in de kruising afgemaakt en daarmee stond eindelijk de meer dan verdiende 2-1 op het scorebord. Zian werd bij een corner hard naar beneden getrokken, Fedde werd nog even uit de wedstrijd geschopt, waarbij het misschien meer ongelukkig was dan bewust. Mika leek de wedstrijd definitief te beslissen door goed door te lopen op een schot. Hij werd echter voor de zoveelste keer teruggefloten voor buitenspel. Zian had nog een halve kans, die vervolgens bij Mika belandde en zuiver leek binnen te schieten, maar alleen het zijnet trof. In de dyings seconds van de wedstrijd moest Zian nog 1 keer aan de bak om een gelijkmaker te voorkomen. Na het laatste fluitsignaal was er dan ook eindelijk de eerste winst in de 3e fase. En deze was meer dan terecht en zwaar geflatteerd. Een eindstand van 6-1 had eerder de verhoudingen op het veld weergegeven. Iedereen speelde een uitstekende wedstrijd, waarbij o.a. Puk, Lucas, Levi, Zian en Jort alles wat ze hadden in de strijd gooiden. Complimenten overigens aan de coaches van DVV, die vol respect het team bleven aanmoedigen. Daar kunnen andere verenigingen nog een voorbeeld aan nemen. De teamfoto en het drankje na de wedstrijd werden dan ook met passie gevierd. Vooral doorgaan zei ooit iemand op tv.

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo©, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Thijs, Tijn en Zian