AWC 1 verliest thuis van EVV

AWC – EVV: 0-2

Op een regenachtige dag speelde AWC thuis tegen EVV uit Echt. AWC is koploper en EVV staat in de middenmoot. Maar dat zegt niets in deze competitie. Het spel ging in de eerste helft over en weer. Er was een schietkans voor Bas Brussaard, maar deze kon de keeper pakken. Verder oogde de wedstrijd niet lekker voor beide zijden. In de 36e minuut scoorde EVV en scheidsrecht zag niet wat er gebeurde en moest zijn assistent raadplegen om de conclusie te trekken dat het hands was. Dus bleef het 0-0. De keeper van EVV was het hier niet mee eens en schold de grensrechter uit voor woorden die hier niet thuishoren. De scheidsrechter hoorde dit van zijn grensrechter en trok een gele kaart. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.

In de tweede helft een beter EVV, zij maakte het spel wat AWC totaal niet lukte. In de 38e minuut kreeg EVV en penalty wegens een overtreding op rechts. Deze kans vanaf elf meter liet EVV zich niet ontnemen en scoorde 0-1. Hierna bleef EVV de betere ploeg. AWC probeerde het nog wel maar echte kansen waren er niet. EVV counterde in de 94e minuut prima en scoorde de 0-2. AWC had een offday. Volgende week zal het beter moeten tegen regiogenoot Orion.