JO17-2 komt van een koude kermis thuis

SDOO O17-1 – sv AWC O17-2

De hele week was er eigenlijk maar één thema tijdens de trainingen en dat was de kermis, het leken wel f-jes. Dit duurde zelfs tot aan de warming-up, waarbij de trainer aangaf dat er eigenlijk alleen maar iets gevierd kon worden als er ook daadwerkelijk gewonnen zou worden. Helaas waren ze allemaal de luisteroren op de kermis verloren, ergens tussen de booster en de tent, want alles waarop getraind en besproken was, was kennelijk aan dovemans oren besteed.

De groenwitten starten in Heteren met Levi in de goal, Lars, Jan, Yves en Joey achterin, op het middenveld met aanvoerder Tijs, Bart en Mitch. Voorin startten Pepijn, Chris en Wouter. In de vierde minuut werd al duidelijk dat ook de scheidsrechter het niveau van de bezoekers aannam en een duel van Yves met de 2.80 meter lange aanvoerder affloot en een vrije trap gaf. De standaardsituatie die de hele week was geoefend vloog tegen het netje aan, terwijl de doelman dacht dat de bal over zou gaan. Voetballend deed het van beide kanten pijn aan de ogen. Toch kreeg AWC een levensgrote kans in de 20e minuut, waarbij Wouter diep werd gestuurd en samen met Chris alleen op de goal afliep. Zijn bal breed werd weliswaar door Chris binnengetikt, maar was volgens de enthousiast met de vlag wapperende grensrechter buitenspel. Om in de twijfelsituaties te komen, zal men in de toekomst achter de bal moeten blijven, zodat de scheidsrechter niet in de verleiding kan komen om af te fluiten. Wederom hanteerde de thuisploeg alleen maar de lange bal en wederom was het middenveld te diep, waardoor al die ballen constant direct uit de lucht door de verdediging van AWC verwerkt moesten worden, waarbij elk klein foutje fataal zou kunnen zijn. Twee minuten voor de rust had Wouter de gelijkmaker op de schoen. Mick schoot op de goal en de keeper, die later nog een hoofdrol zou gaan spelen, liet voor de zoveelste keer een bal los en was Wouter er als de kippen bij. Echter schoot hij de rebound tegen de liggende doelman aan.

In de rust werd er beterschap beloofd voor het vertoonde spel, maar helaas was dit slechts met vlagen. Met regelmaat werd er poging gedaan om de bal richting de goal van de tegenstander te krijgen, maar de meeste ballen hadden naar alle waarschijnlijkheid de achterlijn niet gehaald. En zelfs dan had de keeper de bal niet klem, dus was inlopen naar de tweede bal niet onverstandig geweest. In de 53e minuut werd de bal wel een keer goed voorgegeven door Pepijn en kwam Jort uitstekend voor zijn man. Op vier meter voor de goal vond hij echter alleen de doelman op zijn weg. Aan de andere kant was het wel raak. Wederom werd er een vrije trap gegeven aan SDOO en opnieuw was er niets aan de hand. Kennelijk dacht de onpartijdige dat de aanvoerder van de thuisploeg niet aangeraakt mocht worden en dat er anders vrije trap zou moeten volgen. Uit de tweede standaardsituatie volgde ook de tweede goal door de lange aanvoerder die niet of nauwelijks gedekt werd. De thuisploeg ging serieus geloven in de overwinning en dat was voor de grensrechter nog meer motivatie om actief deel te nemen aan het spel, door de vlag te pas en te onpas omhoog te doen. Als er vliegtuigen over waren gevlogen, hadden ze gedacht dat het een landingsbaan was. AWC had nog terug in de wedstrijd kunnen komen, toen uit een scrimmage oog in oog met de keeper Wouter de bal op goal schoot. De bal werd in eerste instantie gered omdat er kennelijk een magneet in de bal zat. En in de val van de keeper ging per ongeluk zijn arm omhoog en precies daar kwam de tweede inzet tegenaan. Als zelfs dat soort ballen er niet in gaan, weet je wat het voor een ochtend/ middag is. Vlak voor tijd werd Chris tegen het gras gewerkt. De leidsman die keurig in een scheidsrechters pakje liep, had het geld beter kunnen besteden aan een spelregelboekje, want in tegenstelling tot een vrije trap, liet hij doorspelen. De mondelinge reactie en woordkeuze van Chris is niet voor herhaling vatbaar en werd wél terecht met geel 10 minuten van het veld gestuurd. Ook met 10 man bleef AWC het nog proberen, maar het bleef bij de 2-0 tegen één van de zwakste broeders om uit de hele omgeving. Al met al was het een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten en mag er absoluut geen tweede van volgen tijdens het seizoen. Op naar het dorp, zodat er tijdens en na de kermis uit een ander vaatje getapt kan worden.

Aanwezig: Bart, Chris, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs©, Wouter en Yves