Nipte thuisnederlaag voor AWC JO13-2 tegen De Treffers: 2-3

Voor de 2e keer dit seizoen moest A.W.C. tegen de Treffers. Deze keer echter tegen de O13-2 en niet tegen de O13-1. Derk werd voor 1 wedstrijd afgestaan aan de O13-1, Jayden was bij zijn vader en Sid nog geblesseerd. Gelukkig was Naut weer terug en completeerden Liam en Seger het team. A.W.C. startte met Liam in de goal, Seger (die voetbalde alsof hij al jaren in dit team speelde), Yves, Tom en Maurits achterin. Op het middenveld stonden Mitch, aanvoerder Tijs en Niek. Voorin begonnen Milan, Tijn en Lars. Er werd vooraf nogal opgekeken tegen een boomlange donkere jongen. Dat bleek normaal niet eens de langste speler te zijn. Ze krijgen kennelijk goed te eten aan de grens met Duitsland.

Toch was de start furieus van de thuisploeg. Nagenoeg alle duels werden gewonnen en er werd keer op keer de voetballende oplossing gezocht. Iedereen kwam heerlijk aan voetballen toe en er volgde kans op kans. Meestal kwam de kans of mogelijkheid vanuit een aanval helemaal van achteruit via Tom, Yves, Seger en Niek, wat eindigde in een steekpass of één-tweetje. De keeper was echter van uitzonderlijke klasse en hield ballen tegen, die door de meesten al geteld werden. Daarnaast werd er na een schot op goal, iets te veel gekeken, i.p.v. doorgelopen voor de 2e bal. Dit was misschien wel het enige verbeterpuntje in de eerste helft. Verder was het vooral met volle teugen genieten van het spel. Halverwege de eerste helft was het toch raak. Uit een prachtige pass van Tijn, scoorde Mitch met een droog, maar zuiver schot. Lars, Tijs, Tijn, Naut, Mitch en Milan waren allemaal nog een keer heel dichtbij een treffer, maar verder dan een schot op de paal, kwam het niet. Liam heeft letterlijk 3 ballen gehad in de eerste helft en trok in de tweede helft een extra shirt aan, omdat hij het koud begon te krijgen.

Na rust werd de Treffers sterker en zette de ploeg meer druk op de helft van de thuisploeg. Waar het de eerste helft nog onderuit voetbalde, werd de passing soms net iets te laat ingezet en daarnaast net iets onnauwkeuriger. Nadat Liam al een keer uit zijn goal had moeten komen, kwam de gelijkmaker er dan toch. Een afgeketst schot vloog hoog in de goal. A.W.C. ging niet bij de pakken neerzitten en ging direct weer in de aanval. Met een levensgrote kans voor Milan (nadat hij zelf goed druk had gezet), leek de voorsprong weer voor de groen-witten. Zijn bal ging echter net voorlangs. A.W.C. bleef aandringen en uit een corner van Lars kopte Tom schitterend binnen, zoals hij ook heel vaak op trainingen laat zien. Het leek een kwestie van tijd, dat A.W.C. zou doordrukken, totdat er weer langzaam wat slordigheden in het spel begonnen te sluipen. Met name het geweldige directe- en kaatsspel veranderde iets te vaak in lopen en kappen.

De fysiek sterke spelers van de Treffers zaten er steeds meer tussen met een voet of een been. Uit een corner scoorde zijn ook met een kopbal. Deze was misschien niet zo mooi als de goal van Tom, maar zeker net zo efficiënt. Langzaam werd er gedacht: “dit kan toch niet waar zijn? Ze gaan toch geen punten verspelen?” Sjoerd had nog een mooie solo in de richting van goal, maar zijn schot miste een beetje kracht en precisie. Dat was precies wat er andersom niet aan ontbrak bij een schot van de Treffers, een minuut of 7 voor tijd. Wederom werd de opbouw in de kiem gesmoord en vloog de bal in het dak van de goal. Het was de wereld op zijn kop. A.W.C. probeerde nog van alles, maar ook de schoten van Tijs en Maurits gingen rakelings naast. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Mees Peters, waren er bij de spelers van A.W.C. vooral verbazing en tranen. De complimenten van het publiek, de tegenstander, de leiders en trainer, konden niet voor troost zorgen. Toch was alles en iedereen het er over eens, dat er met name in de eerste helft “Traumfußball” gespeeld was en dat ze erg trots mogen zijn op zichzelf. Ga zo door, want uiteindelijk gaan jullie jezelf ook belonen met 3 punten!

Aanwezig: Lars Renkens, Liam Olsen (O13-3), Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma, Seger de Wolf (O13-3), Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen©, Tom Gubbels en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Derk Venema, Jayden Linders en Sid Heintzbergen