Datum wedstrijd:
7 september 2024
Uitslag:
3 - 2

De trainingsweek was niet de allerbeste tot nu toe. Kennelijk had de nacht overslaan een week eerder toch nog invloed op de spelers.. De afsluitende partijspellen tegen de O15-2 op woensdag Tiebe, aanvoerder Jelle, Lukas en Mels stonden in de laatste linie. Op het middenveld mochten Kymo, Joey en Cas starten en voorin werd het elftal door Mick, Ayoubls volgt:

1. Het veld klein maken bij balbezit tegenstander. Met name de as zouden we dichthouden, waarbij met name de linker- en rechterkant zouden moeten kantelen.
  2. Druk zetten op minste back door de rechter- of linker flankspeler, waarbij de spits de centrale zou pakken en de flankspeler de lijn naar voren zou dichthouden, en daardoor te dwingen om een bal breed of terug te spelen. De andere buitenspeler zou helemaal naar binnen gaan en de rest aansluit om het klein te maken.
  3. ⁠De vijf seconden regel proberen toe te passen, oftewel bij balverlies proberen de bal binnen 5 seconden terug te winnen.

Er werd gestart met het maken van teamfoto’s. Echter is om 8.45 uur het activeren van de spelers van 13 en 14 jaar een uitdaging. Vooraf werd er gedacht dat 15 minuten voldoende zouden zijn, maar dat bleken er 25 te zijn. Vervolgens kon de warming-up niet fatsoenlijk worden gedaan, omdat de wedstrijd van de O13-2 wat uitliep en er geen andere velden (buiten het hoofdveld) vrij waren. Toch startte AWC vrij aardig. Guus stond in de goal, Tiebe, aanvoerder Jelle, Lukas en Mels stonden in de laatste linie. Op het middenveld mochten Kymo, Joey en Cas starten en voorin werd het elftal door Mick, Ayoub en Siem gecompleteerd. Er was direct veel dreiging via Mels, die veelvuldig en goed mee opkwam. Na 7 minuten kon AWC de 1-0 op het scorebord zetten. Na een goed pass over de verdediging van de ploeg uit Lent, was het, zoals de laatste tijd regelmatig, Mick die hard en zuiver binnenschoot. AWC bleef behoedzaam van achteruit opbouwen, waarbij Lukas met regelmaat een vrije speler vond. In de 16e minuut was er een kluts waarbij Kymo het duel won. De bal daaruit belandde bij Joey voor de voeten, die hard uithaalde van 20 meter. Zijn inzet spatte van de lat af. Daarna volgde vele aanvallen, die tot een meter of 30 voor de goal prima werden uitgevoerd, maar daarna waren de keuzes niet altijd even gelukkig. Met regelmaat werd de trechter weer gezocht, of werden medespelers ingespeeld op 5 meter afstand. Maar ook bij schoten van afstand werd er tv-voetbal gespeeld, oftewel gekeken, maar niet ingelopen op de keeper, om het hem moeilijk te maken. In de 28e minuut was het wel raak. Een hoge bal van Mick vond Joey, die koelbloedig afrondde. De wedstrijd leek daarmee in een vroeg stadium gespeeld. Maar schijn bedriegt wel vaker. In de laatste minuut voor rust werd een cadeautje afgegeven door een veel te korte inspeelpass. De afronding was simpel, 2-1. Hierdoor was opeens het geloof bij de bezoekers weer terug en werd het nog een lange minuut voor rust.

In de rust werden Ayoub, Cas, Lukas en Siem gewisseld voor Dex, Jort, Rein en Rens. Hierdoor kwam Mels weer centraal te spelen, maar verloor AWC een wapen met de mogelijk nieuwe wingback van de O15-1. Het bleef rommelig en de als de trainer voor iedere hoge bal een Euro had gekregen, had hij mogelijk een nieuw kunstgrasveld kunnen kopen voor AWC. Zelfs spelers die normaal erg balvaardig en balvast zijn, werden wat slordiger. DVOL ging alleen maar alles hard, hoog en wied spelen. AWC stond echter beter in de organisatie. Aanvoerder Jelle moest zijn fysiek er met regelmaat ingooien en won daardoor al zijn duels. Vervolgens kwam het middenveld steeds vaker in balbezit en eigenlijk alles onder controle leek. Het was wachten op de goal van AWC. Maar nog steeds was de lastige eindpass, de beslissende loopactie en het te klein maken door de buitenspelers verantwoordelijke voor slechts 1 doelpunt verschil. En zoals zo vaak in het voetbal, dan krijg je mogelijk de deksel op de neus. In de 62e minuut, werd de zoveelste hoge bal gespeeld. Na een onnodige vrije trap (door zeuren tegen de scheids) viel de bal dood voor de voeten van een speler van DVOL, 2-2. Even leek het erop dat AWC totaal onnodig punten zou verspelen. Toch blijkt dit team over veel veerkracht te beschikken. De druk werd opgevoerd, zonder dat er veel beter werd gespeeld. Mels had nog een bal voor het inkoppen en zo waren er nog meer momenten. In de 65e minuut was het wel raak. Een bal van Tiebe bij de tweede paal, werd door Mick zuiver in de verre hoek geschoten. De laatste minuten waren echter weer onrustig en pas in de allerlaatste minuut liep een speler van de groenwitten (Ayoub) door naar de doelman. Dit was echter wel veelvuldig aangegeven om bij ieder schot te doen.

Het was een meer dan terechte overwinning, maar er zijn nog voldoende verbeterpunten. Slechts een deel van de doelstellingen was gehaald. Het veld klein houden en de as dichthouden ging vrij goed. Druk zetten op de back ging moeizaam. Ten eerste hanteerde de tegenstander vooral de lange bal, maar de momenten dat ze wel een poging waagde om op te bouwen was het druk zetten op de manier van de Groen Witte Weg, nog verre van perfect. Tot slot was de vijf seconden regel wel grotendeels gehaald, ook weer omdat DVOL vooral de bal lang naar voren speelde en dit in 95% van de gevallen een prooi was voor de verdediging van de thuisploeg. De verwachting is dat de volgende tegenstander beter is, dus er moeten bij AWC nog wel 2 of 3 tandjes bij.

Aanwezig: Ayoub, Cas, Dex, Guus, Jelle©, Joey, Jort, Kymo, Lukas, Mels, Mick, Rein, Rens, Siem en Tiebe
Afwezig: Mika (blessure)