Datum wedstrijd:
1 september 2024
Uitslag:
4 - 0

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen mocht AWC aantreden tegen de nieuwkomer Mierlo-Hout. De eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij MASV in Arnhem, werd vorige week met 0-2 gewonnen.

AWC startte redelijk maar Mierlo deed goed mee. Het eerste kwartier ging op en neer totdat Boy Visser in de 24e minuut een vrije trap mocht nemen op de rechtervleugel. Boy schoot de bal laag voor waar Daan de Bruin klaar stond om binnen te schieten: 1-0, een lekker begin.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Mierlo een score te forceren en drukte AWC terug. Tot scoren kwam het niet voor Mierlo-Hout want de AWC verdediging stond goed. AWC wisselde in de wedstrijd vijf keer, de eerste wissels waren in de 59e minuut: Sven Jansen en Bas Brussaard kwamen voor Daan de Bruin en Boy Visser.

In de 61e minuut was het Jeroen Schoonhoven die prachtig wegdraaide en met de buitenkant rechts binnen schoot: 2-0. Daarna was AWC los en het was in de 65e minuut Safa Kizir die vanaf links door de  verdediging van Mierlo soleerde en de 3-0 binnen knalde.

In de 71e minuut volgden nog twee wissels: Wiebe Veltmaat en Joeri Kersten gingen eruit voor Dennis Straten en Job van de Groes. Vlak hierna scoorde AWC weer door toedoen van Bas Brussaard die een voorzet van Vinay Saltani binnen knalde: 4-0. In de 80e minuut kwam Bashir Donk nog in het veld voor Jeroen van Schoonhoven.

Al met al een prima resultaat voor de mannen van Freek Thoone en Nicky van de Groes!