AWC JO15-1 vs Juliana Mill JO14-1 & JO15-1

Datum wedstrijd:
17 augustus 2024
Uitslag:
0 - 10

Na de eerste gezamenlijke O14-O15 trainingsweek en direct een “selectie-uitje” naar de Berendonck, omdat het te warm was om te trainen, kon er voor het eerst een (oefen)wedstrijd gespeeld worden. Het was tegen het combinatieteam van de O14 en O15 van Juliana Mill. Vorig jaar had de O13-1 nog met 3-0 verloren van grotendeels hetzelfde team, dus AWC was gewaarschuwd. De velden lagen er als biljartlakens bij, dus dat kon geen excuus zijn, evenals het weer, dat met 22 graden en zon, ook heerlijk was om in te spelen. Helaas konden Mika (privé feest), Siem (ziek) en Mick (blessure) niet meedoen. Maar gelukkig konden er nog 3 spelers van de O15-2 ingevlogen worden, zodat er met een grote selectie gestart kon worden om zodoende ook de startblessures te voorkomen. Zij speelden overigens alle drie een uitstekende wedstrijd en lieten zien aan de deur te kloppen van de O15-1. De wedstrijdbespreking werd verzorgd door aanvoerder Ayoub, wat even wennen was. Met behulp van teamgenoten , werd duidelijk wat de bedoeling was in de opbouw, de corners, vrije trappen en ingooi. Alle andere afspraken m.b.t. druk zetten etc, kwam het team niet aan toe. De opbouw zou volgens principe van de Groen Witte Weg uitgevoerd worden, waarbij er ook gedacht werd aan een oplossing indien de tegenstander met 4 man druk zou zetten.

Waar normaal de tegenstanders vaak allemaal een kop groter zijn, was het in een aantal gevallen nu net andersom. AWC startte met Guus in de goal, achterin stonden Tiebe, Jelle, Lukas en Rein opgesteld. Op het middenveld begonnen Jort, Joey en Rens en voorin startten Dex, Ayoub en Rastko. Het was al snel duidelijk dat Juliana de voetballend oplossing zocht en bleef zoeken, ondanks dat ze veelvuldig onder druk werden gezet. Waar het in de eerste paar minuten nog een beetje aftasten was, bleek het krachtsverschil te groot en werd er steeds meer met lef gespeeld. Hierdoor schoof Lukas veelvuldig in op het middenveld, waarmee er een overtal gecreëerd werd. Vervolgens werden er steekpasses gegeven of werd de buitenkant gezocht. Nog voor rust resulteerde dit in een gigantische voorsprong van 0-8. In de 4e minuut opende aanvoerder Ayoub de score op aangeven van Lukas. Een paar minuten later was de assist van Jort, waarna Ayoub door de benen van de tegenstander de 0-2 maakte. Kort daarop was het 0-3 door Dex met een droge knal. Dezelfde Dex gaf de assist op Jort, die de bal in de kruising schoot. Ayoub kon zijn hattrick voltooien na een pass van Dex. Een prachtige aanval door het centrum werd door Lukas gescoord. De 0-7 was een cadeautje van de verder uitstekende doelman. Rastko pakte dit cadeautje uit. En vlak voor rust was het Lukas met een prachtige steekpass op Joey, die zuiver binnenschoot.

In de rust werd er de manier van druk zetten benoemd, omdat van een opbouw van achteruit nauwelijks sprake was, door het krachtsverschil. Bovendien werd er veelvuldig gewisseld om ook de spelers die nog weinig getraind hadden, de eerste speelminuten te laten maken. Ondanks dat er uitstekend combinaties getoond werden, ging het allemaal net iets stroever. Ook had de tegenstander zich iets beter geprepareerd en maakte het veld kleiner. Omdat de bal niet altijd even snel werd rondgespeeld, was het balbezit weliswaar nog steeds nagenoeg volledig voor AWC, maar moesten er ook meer duels onnodig aangegaan worden. Toch werd er nog twee keer gescoord en beide keren kwamen door splijtende passen door het midden. Ayoub werd weggestuurd door Dex en Joey door Mels.

Al met al een prima eerste wedstrijd, waarbij de lichamen weer weten wat het is om een bepaalde inspanning te leveren… op naar de volgende wedstrijd.

Aanwezig: Ayoub, Cas, Dex, Guus, Jelle, Joey, Jort, Kymo, Lukas, Mels, Rein, Rens, Tiebe, Puk (O15-2), Rastko (O15-2) en Zian (O15-2)

Afwezig: Mick (blessure), Siem (ziek), Mika (privé)