18 mei 2024
Uitslag:
3 - 3

Uit in Hoornaar bij de nummer 1 van de derde divisie pakt AWC onverwacht toch een punt!

In een vrij eenzijdige 1e helft komt SteDoCo via hun spits Joran Schroder op 2-0. AWC laat echter de moed niet zakken en biedt steeds meer tegenstand. In de 36e minuut komt AWC, via ene prachtige knal in de bovenhoek van Daan de Bruijn op 2-1.

Heel belangrijk is, net voor de rust, de 2-2 door een eigen doelpunt van SteDoCo. Net na de rust krijgt AWC een geweldige kans op de voorsprong, maar in de tegenstoot komt SteDoCo toch zelf op 3-2 door wederom de spits Joran Schroder. SteDoCo blijft wel het beste van het spel houden, maar AWC blijft onverzettelijk.

Doordat ze er in blijven geloven en SteDoCo niet kan doordrukken komt AWC in de laatste minuut van de extra speeltijd op 3-3. De opluchting is groot door het voorkomen van de rechtstreekse degradatie en laat SteDoCo in treurnis achter door wellicht het mislopen van het kampioenschap, zij moeten nu Barendrecht boven zich laten. Nog één wedstrijd, maar de nacompetitie zit nu wel in de zak. Slechts nog een minieme kans op handhaving.