AWC JO13-1JM vs Wilhelmina Boys JO13-1

Datum wedstrijd:
11 mei 2024
Uitslag:
5 - 3

Eindstand 5-3 (rust 2-3)

In het laatste weekend van de vakantie mocht er eindelijk weer een keer een wedstrijd gespeeld worden. Er was in de twee weken hiervoor wel gewoon doorgetraind met de gehele O13, omdat een deel ook lekker aan het genieten was van de meivakantie.

Helaas was de voorbereiding verre van ideaal. Thijs was lekker vakantie aan het vieren en mogelijk wat internationale contacten aan het opdoen. Tijn had met een potje voetbal bij AWC zijn teen geblesseerd. Mogelijk is het verstandiger om de volgende keer de schoenen daarbij aan te houden 😉 Bovendien kwamen er 2 appjes op de ochtend vóór de wedstrijd dat Benthe en Fedde niet geheel top fit waren en het zouden aankijken. En tot slot kwam er uiteindelijk nog via rooksignalen een afmelding van Kymo, die ook niet fit genoeg was. Gelukkig konden Mees en Sven van de O12-1 meedoen, waardoor er toch met een goed elftal afgereisd kon worden naar Best om tegen de tricolores te spelen die in een andere hoofdklasse in de middenmoot stonden.

AWC startte met Mees in de goal, Lucas (die Fedde verving omdat het toch niet ging), Levi, Zian en Puk in de laatste linie. Op het middenveld stonden Robin, Jort en Flinn en voorin mochten aanvoerder Benthe, Mats en Mika beginnen. Het was de bedoeling om overlap toe te passen (waar mogelijk), omschakeling van BBM naar BBT en zouden we voortaan vrijsprinten (i.p.v. vrijlopen) en we binnen 2 seconden stilstaan weer in beweging zouden komen, omdat we anders een beetje toeschouwers in het veld zouden zijn. Het voetbalspelletje is tenslotte het allerleukst als je de bal hebt. Kortom snel afpakken als de tegenstander de bal heeft en goed vrijsprinten als je medespeler de bal heeft. De wedstrijdbespreking werd deze keer door aanvoerder Benthe gedaan, ook al vond ze dat een beetje spannend. Toch ging dat heel goed. We zouden ook weer hoog druk zetten, waarbij de nummer 9 de eerste aanloop zou zijn, waarna de vleugelspelers slim opgesteld zouden staan en toe zouden moeten slaan. Mika had zichzelf die rol toebedacht, totdat hij de opstelling zag.

Bij de allereerste bal was het al bijna raak. Een lange bal van Jort op Mika, die schuin voor de goal net over schoot. AWC bleef goed druk zetten volgens afspraak. Uit een van die onderscheppingen van Robin, kreeg Mats de bal die vervolgens Jort in stelling bracht en die in de 4e minuut al binnenschoot. Het spelbeeld bleef zo minimaal tot minuut 15 en toen lag nr 2 al in het netje. Deze keer een aanval helemaal van achteruit vanuit Zian, Puk, en uiteindelijk Mika met een steekbal op Mats, die ook zuiver binnenschoot. Kort daarna leken de eerste krachten al een beetje uit de ploeg te vloeien en werden de eerste aanvragen voor wissels al bijna doorgegeven. In de 20e minuut maakt de thuisploeg de aansluitingstreffer door het hart van de defensie. Toch nam AWC weer verder afstand na een prachtige pass van Flinn op Mees, die koel binnenprikte. Tot die tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg bleef echter ook de voetballende oplossing zoeken, maar gooide er wel al een schepje fysiek bovenop. Nog voor rust viel de 2-3, waarbij een goed uitgespeelde goal aan ten grondslag lag. Misschien hadden de duels wat steviger mogen en moeten zijn, maar het was ook gewoon een hele goede goal.

In de rust werd door de eigen ploeg aangegeven waar het probleem lag, namelijk onzuivere passing, niet kort genoeg op de tegenstander, te slap in de duels en slimmer vrijsprinten. Helaas lukte het niet om dit ook in de praktijk uit te voeren, want door nog meer fysieke kracht en wél zuivere passing was de thuisploeg de betere en liep AWC achter de feiten aan. Er werden keuzes gemaakt, die normaal niet worden gemaakt en dat kwam het spel niet ten goede. Daarnaast werd er steeds meer gereageerd op de tegenstander, scheidsrechter, publiek, overvliegende postduiven… noem maar op. Toch kreeg AWC nog een hele grote kans op de 2-4, toen Robin prachtig de bal breed legde op de meegelopen Sven. Zijn schot werd prachtig gekeerd door de doelman. Uit een scrimmage waarbij Mees nog een uitstekende redding verrichte, viel de gelijkmaker en daarna was AWC het even helemaal kwijt. Een voorzet mocht vrij gegeven worden en achter bij de tweede paal stonden 2 spelers helemaal vrij om in te koppen, wat ook gebeurde. Vervolgens werd de aftrap nog steeds hetzelfde genomen als de eerste, waarbij het verrassingseffect natuurlijk allang wegwas. Enkele momenten waren nog sterk, waaronder een pass van Jort met de overlap van Lucas. Echter Mats nam de bal prima aan, om rust te bewaren, maar in dit geval had de steekbal op Lucas een 1 op 1 op de keeper opgeleverd. Er werden ballen diep gespeeld, terwijl een bal breed beter was geweest. Er werd niet maximaal aangelopen door een groot aantal spelers, waardoor er wel meters gemaakt werden, maar vaak alleen maar om onnodig moe te worden en zo waren er nog meer keuzes die niet allemaal fout waren, maar op z’n minst ongelukkig. Meestal balen de spelers ook als ze gewisseld worden, nu vroegen spelers om wissels. De warmte (24 graden) zal daarbij een rol gespeeld hebben. In de laatste paar minuten was er nog even een discussiemomentje. Drie spelers van AWC, waaronder Zian en Levi werden onderuitgehaald bij een corner. Er werd door de verder prima scheids niet voor gefloten. De counter die daarop volgde werd een halt toegeroepen door Puk, die de speler een flinke tik gaf. In de eredivisie is dat een gele kaart en omdat Jort erbij liep, was het geen doorgebroken speler. In de tussentijd was de rest van het team vooral nog bezig met de niet gegeven penalty. Ook een deel van het Brabantse publiek liet van zich horen. Kortom, allemaal dingen die geen betrekking hebben op het spelletje zelf.

Het doel om te leren van een oefenwedstrijd, is gehaald. Er kan nu geleerd worden dat er alleen een focus moet zijn op de wedstrijd zelf en dan met name de eigen prestatie en dat er aan randzaken als een scheidsrechter, het publiek, het veld, het weer en overvliegende duiven geen energie verspild moet worden. A.s. dinsdag kan er in een oefenduel met hoofdklasser Juliana Mill direct getoond worden wat de leercurve van dit team is.

Aanwezig: Benthe©, Fedde, Flinn, Jort, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mees (O12-1), Mika, Puk, Robin, Sven (O12-1) en Zian

Afwezig/ niet inzetbaar: Tijn, Thijs en Kymo