Datum wedstrijd:
13 april 2024
Uitslag:
1 - 2

Op een haast ideale zaterdagochtend mocht de JO13-1 voor de 2e keer dit seizoen naar Trekvogels toe. De eerste wedstrijd op 23 september was in 1-2 geëindigd, maar de stand op de ranglijst gaf aan dat het wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden. De Nijmegenaren stonden op de 5e plaats en de groenwitten op een 10e positie. En ondanks dat er maar één 1e jaars in het team zat, waren de fysieke verschillen optisch niet zo groot als in voorgaande wedstrijden.

Er was in de week voorafgaand aan de wedstrijd door diverse ouders bijgesprongen om te helpen bij de trainingen, Ruben en Koen, dank daarvoor. Er was in de hele week getraind op de volgende aspecten: overlap en omschakelen van BBM naar BBT en andersom (of welke afkortingen je daarvoor ook wilt gebruiken). De wedstrijdbespreking was voor een groot deel door aanvoerder Zian gedaan, die het overnam van Fedde, die een weekendje weg was. AWC startte met Tijn in de goal, Lucas, Zian, Jort en Puk in de laatste linie. Op het middenveld begonnen Thijs, Kymo en Mees en voorin stonden Flinn, Robin en Mika opgesteld. Er was ook geconstateerd dat de keeper niet veel ballen klem had, dus zou er bij ieder schot op goal, doorgelopen worden op de doelman. Het begin was slordig. Er werd weliswaar goed de bal van de keeper naar de laatste linie (Zian, Jort en later Levi) ingespeeld, maar vervolgens werden zij te weinig geholpen door de rest, waardoor de keuze voor de lange bal te snel gehanteerd werd. Daarnaast was niet iedereen even fel in de duels. Met name het maximaal op volle snelheid naar de bal (en tegenstander) lopen om het de directe tegenstander in ieder geval moeilijk te maken, “lukte” niet overal 100%. Hierdoor werden veel duels nipt verloren en kon de thuisploeg met enige regelmaat rond de zestien vrijkomen, zonder heel erg gevaarlijk te worden. De grootste kans was dan ook voor AWC toen het wél maximaal druk zette op de laatste linie. Met name Robin deed dat goed, waardoor Mika in balbezit kwam en hij kon passen naar Robin. Schuin voor de goal schoot hij met links helaas te recht op de keeper, dit had meer verdiend. Ook de snel genomen corner van Mika op Thijs was een goede mogelijkheid. De balaanname was net iets te onzuiver, waardoor er niet vanaf acht meter binnengeschoten kon worden. Indirect was de duelkracht debet aan de voorsprong van de thuisploeg. Op links werden twee duels half aangegaan, waardoor de bal over de groen-witte kant kwam. Voetballend kwam AWC er niet uit en met een mooi afstandsschot werd Tijn verschalkt. Dit was net 1 minuut voor rust en gezien de heat map was het terecht, gezien de kansenverhouding niet.

In de rust zei Levi precies waar het op stond, namelijk dat niet iedereen maximaal ging en dat er soms te gehaast gevoetbald werd. Dit moest en zou anders gaan in de tweede helft. En dat gebeurde ook. AWC kwam totaal anders uit de kleedkamer. Ondanks de warmte van ongeveer 23 graden, werd ieder duel aangegrepen om de bal snel te veroveren en daarna werd er geprobeerd de rust te bewaren door de volgende linie aan te spelen. Er zijn nog te weinig spelers die kracht hebben om met één pass een linie over te slaan. De gehele laatste linie had de directe tegenstanders in de achterzak zitten, met Levi voorop in de strijd. Maar ook Lucas (die iedere week rustiger wordt in zijn passing), Puk en Robin (die van spits naar linksback ging) waren opbouwend erg sterk. Het middenveld met Mees, Thijs, Kymo en later Jort boden veel beter aan en met grote regelmaat kwamen hierdoor de buitenspelers Mika en later Flinn en Benthe in balbezit. Met een paar goede snelle aanvallen, werd de jarige spits Mats net niet bereikt. Toch kwamen daar corners uit. Bij een daarvan had de bal bijna dubbel op de stip gemogen. Zian werd hard naar de grond getrokken én de bal die naar de goal ging kwam op een uitgestoken arm. Het was voor de goed leidende scheidsrechter misschien vanuit zijn hoek lastig te zien, waarop het fluitsignaal uitbleef. Toen AWC de bal uitspeelde omdat Zian langer bleef liggen dan gebruikelijk (dat is eigenlijk al zodra dit meer dan een seconde is), gaf de thuisploeg de bal sportief terug. In de 45e minuut was het wel raak. Nadat Mees nog tegen de doelman had aangeschoten, werd de corner genomen door Mats. Zian en Levi gingen aanvankelijk onder en over de bal heen. Lucas kopte de bal weer voor en Levi kopte deze vervolgens binnen. Het geloof in een beter resultaat was er al, maar nu helemaal. De ene na de ander aanval volgde en de plaggen werden bijna uit het kunstgras gelopen, dat terwijl iedereen wel een roder gezicht begon te krijgen en moe begon te worden. Hierop ging Levi vrijwillig naar de kant om even bij te tanken en Puk stond centraal weer te heersen. Een goede bal van Mees op Jort werd onorthodox verlengd naar Benthe, die de vrijstaande Mats zag staan. Met een heerlijk balletje breed werd de jarige bereikt. Hij zag de doelman voor zijn goal staan en schoot schitterend binnen van een meter of dertig. Dit was allemaal een minuut of 7 voor het einde. In de laatste paar minuten gebeurde er niet zo veel meer, vooral om er voor iedere bal gestreden werd. Waar bij andere verenigingen nog wel eens 10 minuten extra tijd erbij komt, was dat deze keer niet het geval. Eindelijk konden er weer drie punten bijgeschreven worden. En ondanks de complimenten bij andere wedstrijden, is het toch ook wel eens lekker om niet alleen goed te voetballen, maar ook om te winnen. Met een Zwitserse snack en een verjaardag liedje werd een prachtige zaterdag afgesloten. Het team heeft (nogmaals) zelf ervaren wat er minimaal nodig is voor een goed (of beter) resultaat… Wat een kanjers!!!

Aanwezig: Benthe, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Thijs, Tijn en Zian©

Afwezig/ niet inzetbaar: Fedde