AWC JO13-1JM vs sc Westervoort/AVW ’66 JO13-1

Datum wedstrijd:
6 april 2024
Uitslag:
0 - 4

Na de hele matige wedstrijd van 2 weken geleden, kon er eindelijk revanche genomen worden. Het was tijdens de trainingen al echt goed opgepakt en nu was het moment om het te testen tijdens een wedstrijd. Voor het eerst sinds hele lange tijd had de zon ook de temperatuur flink laten stijgen, waardoor het rond 10 uur al richting de 20 graden ging. Het team was ook weer compleet, hoewel dit er aan het begin van de week nog niet naar uitzag, omdat zowel aanvoerder Puk als Robin in bed lagen. Daarnaast moest er binnen het trainingsgilde ook het een en ander worden aangepast, omdat Nick P. buiten zijn contract om extreme sports had beoefend en daarbij in het gips is komen te zitten. Tijdens de eerste training was Yves, de zoon van Patrice, een meer dan waardig vervanger. De latere trainingen konden opgevangen worden door Pieter. Het kan uiteraard nog altijd erger, indien je aandelen koopt met voorkennis, maar dat ter zijde.

AWC startte met Tijn in de goal, aanvoerder Puk, Zian, Levi en Lucas in de laatste linie. Op het middenveld stonden Thijs, Jort en Kymo en voorin mochten Benthe, Mats en Flinn beginnen. De wedstrijdbespreking werd deels gedaan door Puk. We zouden met een hele hoge intensiteit spelen, oftewel maximaal gaan in de duels, in het aanbieden en in het doorbewegen. Daarnaast was er veel getraind op de vrije ruimte zoeken, met name in de omschakeling (het trainingsthema van april). Hiervoor moest eerst gedefinieerd (betekent gewoon bepalen) worden, wat vrije ruimte was en hoe je dit kunt creëren. Met stop & go trainingen werd er aan de spelers gevraagd waar welke ruimte wel of niet was. Bovendien zouden we in de vrije ruimte komen en niet er al staan, want dan zouden we weer uit die ruimte gaan om voor de volgende medespeler ruimte te maken. Dit werd op de trainingen erg goed opgepakt, ook door spelers die vanuit andere teams meetraineden. Tot slot zouden we proberen overlap te maken vanuit het middenveld of verdediging. Vroeger zeiden we gewoon er overheen komen.

Na de aftrap zagen we al binnen 5 seconden dat het een lastige ochtend zou worden qua resultaat. Er gingen 2 spelers van de bezoekers lopen en het leek wel of Usain Bolt gekloond was, zo’n groot verschil met de groenwitten. Toch ging AWC direct voetballen en van achteruit werd bijvoorbeeld Zian ingespeeld door Tijn, hij bereikte centraal Levi, die de bal op Benthe legde die in de bal was gekomen. Ze liet de bal vallen op Puk of Thijs en via Jort kon dan Flinn of Mats bereikt worden. Helaas kon er daarna net niet de beslissende actie of schot geplaatst worden, omdat de kracht dan ontbrak. Een van de mooiste aanvallen in de eerste helft was ook van achteruit opgebouwd via Lucas, Kymo. Hij speelde Jort aan die de bal schitterend achter de laatste linie plaatste naar de goed vrijgelopen Benthe. Als de aanname iets nauwkeuriger was geweest, was het 1 op 1 met de keeper geworden. Aan de andere kant viel een bal tussen de verdediging en Tijn in. Een klein slippertje leidde de 0-1 in. AWC pakte het goed op, waarbij Thijs meer en meer zijn klasse liet zien. Maar ook Mees die maar liefst 4 koppen kleiner was dan zijn directe tegenstander, was ijzersterk aan de bal door zijn lichaam erin te draaien en naar de goede kleur af te spelen. Helaas was er weer een individueel momentje net buiten de zestien die voor balverlies leed. In een duel werd een ijsbeentje ontvangen, omdat er zelf niet maximaal ingekleund werd. De bal lag daardoor panklaar voor de bezoekers, 0-2.

In de rust werd er aangegeven dat er vooral zo door gevoetbald moest worden en waarbij de grenzen van de duels wel opgezocht mochten worden. Ook na de rust werd er uitermate verzorgd voetbal gespeeld en was de ene na de andere aanval over meerdere schijven een lust voor het oog. Mats die ook erg sterk speelde was vaak een aanspeelpunt en daardoor konden Robin en Mika iets vaker diepgaan. Keer op keer waren zij dicht bij een treffer, maar net het laatste halve stapje ontbrak. Door Lucas naar voren te zetten, werd er achter 1 op 1 gespeeld om toch nog een verbetering van het resultaat te bewerkstelligen. Daarnaast kwam Jort net voor de verdediging en kon daardoor centraal opkomen. Dit lukte aanvankelijk heel goed, met diverse mooie en gevaarlijke aanvallen als gevolg. Toch was het wederom de Westervoortse ploeg die nog twee keer het doel wist te treffen. Opnieuw was o.a. een klein slippertje achterin genoeg om letterlijk een schot voor open goal te krijgen.

De thuisploeg liet de moed niet zakken en bleef voetballend erg sterk en leek het een kwestie van tijd dat ze zichzelf zouden gaan belonen met een meer dan terechte goal. Helaas lukte dat niet. Het was echter een hele goede wedstrijd, waarbij het genieten was langs de lijn. Dat was niet alleen vanwege de zon, maar zeker ook vanwege het getoonde spel, de afspraken die nagekomen waren en de gigantisch progressie die de spelers hadden laten zien, zowel individueel en als team. Spelers die de afgelopen tijd net niet 100% gaven in de duels, gingen nu voorop in de strijd en dan komen de technische capaciteiten weer mooi bovendrijven. En laten we eerlijk zijn, tegen spelers die zonder foto op het wedstrijdformulier staan, persoonlijk gesponsord zijn door Gillette en tevens als internationaal buschauffeur dienden, is het lastig om een wedstrijd te winnen. Het team heeft nu de lat voor zichzelf erg hoog neergelegd. De leiding van de JO13-1 is benieuwd hoe snel de lat weer verder omhooggaat door het team. Maar dit was top!

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk©, Robin, Thijs, Tijn en Zian

Afwezig/ niet inzetbaar: –