AWC vs Groene Ster

Datum wedstrijd:
17 maart 2024
Uitslag:
1 - 0

Op deze bewolkte zondag speelde AWC thuis tegen het lager geklasseerde Groene Ster uit Heerlen, zonder de geblesseerde Just Berends. De eerste helft ging het spel op en neer waarin eigenlijk niet veel gebeurde. AWC mocht nog wel een vrije trap nemen maar die ging over.

Vlak voor het einde van de eerste helft werd een supporter onwel en gingen de spelers eerder naar de kleedkamer. De ambulance moest komen om de man op te halen.

Nadat de spelers naar de kleedkamers waren geweest ging de 1e helft verder.  De rust gingen we in met 0-0. De spelers bleven op het veld en na een korte rustpauze werd begonnen aan de tweede helft.

In de tweede helft probeerde AWC meer naar voren te spelen wat leidde tot enkele kansjes. Youri Hubers kon een verkeerd uitverdedigde bal oppakken en van buiten de zestien door lopen naar de elf meter en schoot hierna de bal netjes binnen: 1-0.

Groene Ster bleef drukken en hoopte de 1-1 te maken maar de achterhoede van AWC stond goed en Tijn van de Groes stond weer erg goed te keepen.

Einduitslag 1-0 voor AWC. Dit prima resultaat zorgt er voor dat AWC OJC voorbij gaat in de ranglijst en terecht komt op de veertiende plek, een plek waarmee ze de nacompetitie zouden ontlopen.

Foto’s en verslag: Peter van der Hoeven, redactie: Joost de Valk