Wil je op voetbal?

Wat leuk dat je misschien wil komen voetballen! Laten we je wat vertellen over hoe dat allemaal werkt. 

Hoe werkt dat met al die teams?

Bij voetbal wordt je op basis van je geboortejaar ingedeeld in een leeftijdscategorie. Op dit moment zitten in de “Onder 9” bijvoorbeeld alle kinderen die geboren zijn in 2016. Kinderen geboren in 2017 zitten in de Onder 8 (voortaan O8) enzovoorts, en uit 2018 in de Onder 7 (voortaan O7). Iedereen die jonger is dan dat speelt bij de Mini’s.

Spelen jullie competitie?

Vanaf de Onder 7 spelen we bij AWC competitie. Dat betekent uit- en thuiswedstrijden, meestal in de buurt, dus in Wijchen, Nijmegen, Druten, Beuningen etc.

Hoe vaak trainen jullie?

De mini’s trainen op woensdag en zaterdag. De O7 traint op woensdag en speelt op zaterdag wedstrijdjes. Vanaf de O8 train je twee keer in de week, je vindt hier het trainingsschema, en heb je op zaterdag een wedstrijd.

Tot en met de O10 trainen we 1x in de week met de hele jaarlaag gemixt, zodat je iedereen leert kennen en alle trainers iedereen goed zien. Wij geloven dat dit zorgt voor gelijke kansen voor iedereen bij onze club. De andere trainingsdag train je met je eigen team.

Wat gebeurt er als ik mee kom trainen?

We laten je eigenlijk altijd gewoon lekker mee doen met een team of met een gezamenlijke training, indien mogelijk met een van je vriendjes. Je hebt ook niet veel nodig: voetbalschoenen zijn handig, scheenbeschermers zijn verplicht, en een bidon met wat drinken is ook slim. Meer heb je eigenlijk niet nodig. 

Je mag drie keer gratis mee trainen om te kijken of het wat voor je is. Wil je dat? Dan kun je je hier daarvoor aanmelden!

En als ik dan lid wil worden?

Dan meld je je via de site aan, dat loopt via de KNVB. De coördinator van jouw jaarlaag gaat je dan indelen in een team, zodat je kunt voetballen. Jij (of je ouders) worden toegevoegd aan een WhatsApp groep voor het team, waarin alles besproken wordt over wedstrijden en trainingen. Als de training of wedstrijd afgelast wordt zul je dat daar ook horen.

Je trainer of team manager zal je laten weten of je kleding moet aanschaffen, vaak hoef je niet alles aan te schaffen, omdat er bijvoorbeeld een shirtsponsor is.

Het is handig om als je ingeschreven bent de voetbal.nl app te installeren. Daarin kun je zien wanneer je wedstrijden moet voetballen.

En moet ik dan nog meer doen?

AWC is een vereniging, en alles op onze club wordt door vrijwilligers geregeld. Van de trainers, de coördinatoren, de terreinmeesters en de werkgroep die de velden onderhoudt tot het bestuur: er is veel te doen! Dat betekent dat het ook kan zijn dat we jou (of je ouders) helpen om een steentje bij te dragen. Nuttig, maar vooral ook: heel leuk en gezellig! Dat alles onder het motto van AWC: Samen één, samen sterker!

AWC Mini's