Datum wedstrijd:
4 november 2023
Uitslag:
2 - 0

Op deze regenachtige zaterdagavond stond gisteren de wedstrijd tegen Kloetinge op het programma. Dit is een zaterdagclub, dus speelden we op zaterdagavond.

Met een prachtige vaandeldrager van Kloetinge kwamen de spelers het veld op.

Kloetinge toonde zich in de eerste helft een goede ploeg, AWC kon er maar moeilijk onderuit spelen. Onze achterhoede stond echter goed en Kloetinge kreeg geen echte doelkans. AWC speelde vaak de lange bal waardoor het niet echt aan voetballen toe kwam.

AWC kwam er een enkele keer uit wat aan het einde van de eerst helft leidde tot een drietal corners. Uit een van deze corners kon AWC op doel schieten en de keeper keerde het schot maar net.

De ruststand was 0-0.

Na de rust een goed voetballend AWC dat met diverse goede combinaties via vooral Daan Pauwels eruit kwam. In de 75e minuut soleerde Daan door de defensie van Kloetinge en werd door een overtreding gestopt. De vrije trap die daarop volgde werd genomen door Boy Visser. Hij krulde de bal naar de tweede paal waar Daan Pauwels vanaf de zestien in kwam lopen en prachtig de 1-0 inkopte.

Kloetinge probeerde het tij nog wel te keren maar onze mannen roken bloed en counterden er oplos. Dit leidde in de 90e minuut tot een schot vanaf de zestien door weer Daan Pauwels, die met een droge knal, laag over de grond, in de rechterhoek de keeper verschalkte: 2-0. Daan Pauwels werd daarmee man of the match. Het feest barste los in het zeiknatte sportpark De Wijchert. Een verdiende overwinning van de wit groene brigade.