017-2 pakt overwinning in slotminuut

08-04-2023 Union JO17-2 – sv AWC JO17-2 1-2

Na een pauze van twee weken i.v.m. een open dag van het beroepsonderwijs, mocht de inhaalwedstrijd tegen het zoveelste team van Union gespeeld worden, de JO17-2.

Er was 2 weken lang getraind en gecoacht op het “zuiver inspelen van de bal”, “snel de goal zoeken in de afwerking”, het “open laten van de zwakkere back” en “positief onderlinge coaching”.

Bij aanvang van de wedstrijd scheen het zonnetje eindelijk weer eens, waardoor het aanvankelijk erg aangenaam was langs het veld. Toch stapelde zich een aantal figuurlijke donkere wolken boven het team.

De warming-up was uiterst ongeconcentreerd. In eerdere wedstrijden was dit ook het geval en werd het team erop gewezen, maar was het alsnog een slechte start van de wedstrijd.

Deze keer werd er bewust niks van gezegd, in de hoop dat het team zelfkritisch zou zijn. Ze wisten het weliswaar te benoemen in de uiterst krappe kleedkamer, waar de helft bij elkaar op schoot moest zitten,

maar er werd geen actie ondernomen. AWC startte met Levi in de goal, Jan, Joep, Bart en Joey achterin. Op het middenveld begonnen Mitch, aanvoerder Pepijn en Job. Voorin stonden Jort, Soma en Wouter opgesteld.

Op het knollenveld van de thuisploeg begon AWC de eerste paar minuten nog aardig, door te proberen rond te spelen. Maar de eerste de beste kans voor Union was echter al raak. Een bal werd maar half weggekopt,

waardoor Jan net voor de bal kwam te staan en zijn directe tegenstander de bal kon steken naar de spits, die cool afrondde. Dit was al in de 5e minuut en toen al werd puntje 4 “positief onderlinge coaching” overboord gegooid,

door een aantal spelers. Het spel werd slordiger en slordiger, waarbij de uiterst zwakke gelegenheidsdoelman van Union veel te weinig werd getest. Hiermee werd dus niet voldaan aan de punten “zuiver inspelen van de bal” en

“snel de goal zoeken in de afwerking”. Halve kansen waren er wel voor Mick, Mitch, Pepijn, Wouter, Jake, Jan en Soma. Bij de opbouw van de tegenstander zouden we de zwakste back vrijlaten,

om daarvan vol druk te zetten met het hele team. Echter van enige vorm van opbouw bij de tegenstander, was geen sprake. Alles werd naar voren gespeeld in de hoop de tweede bal te winnen.

Deze viel nog een enkele keer goed (ook door toedoen van verkeerde keuzes en matige inspeelballen van AWC), waardoor het gevaarlijk werd en Lars, Yves, Bart en Levi alert moesten ingrijpen.

In de rust werd er aangegeven dat deze eerste helft AWC JO17-2 onwaardig was en er op de getrainde punten, veel beter gescoord moest worden. Ondanks dat het nog steeds slordig was,

de handelingssnelheid te laag was en keuzes niet al te handig waren, was er wel strijd. Met name Jan en Pepijn namen hier het voortouw. Joep was ook gretig, maar in sommige duels iets te gretig en mocht van geluk spreken dat hij met zijn flying tackle niet even naar de kant moest.

Om nog iets meer druk op de tegenstander te zetten om de lange bal te voorkomen, werd het 25 minuten voor tijd al omgezet naar 1 op 1 achterin en met een ruit op het midden. Hierdoor moesten Jan, Joep en Yves extra scherp zijn voor de spaarzame uitvallen van de thuisploeg.

Twee keer mocht AWC blij zijn dat de bal de paal raakte en Levi met een geweldige redding op de doellijn de groenwitten in de wedstrijd hield. Tien minuten voor tijd was het eindelijk wel raak aan de andere kant.

Als een duveltje uit een doosje prikte Jort op links de bal in de linkeronderhoek. Nu lag dit al in de lijn der verwachting dat Jort zou scoren, want hij heeft al vier wedstrijden op rij gescoord tegen een team van Union.

Daarbuiten heeft hij overigens geen enkele treffer meer gemaakt. Hopelijk verandert dit nog in het huidige seizoen, want anders zal hij de rest van de competitie droog blijven staan. Een paar minuten voor tijd werd Bart op de hangende rechtsbuiten positie ingebracht in de hoop op een goede voorzet.

In de 39e minuut was het zover. Een voorzet van Bart belande bij Soma, die in tweede instantie de bal in de verre hoek drukte, 1-2. De blijdschap was groot, want hier was eigenlijk niet meer op gerekend. Kort daarna floot de jonge,

maar goede scheidsrechter af en werden de felicitaties van een sportief team (en leiding) in ontvangst genomen. Het was misschien geen gestolen overwinning, maar van enig fortuin was wel sprake.

Heel langzaam kruipt AWC naar de bovenste posities en staat het op een voorlopige 3e plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan is nog alles mogelijk.

Allemaal hele fijne Paasdagen!!!

Aanwezig: Bart, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn©, Soma, Tijs, Wouter en Yves

Niet inzetbaar: Chris