JO17-2 sterker, maar winst wordt niet gegund

Leones O17-1 – sv AWC O17-2: 2-2

AWC moest naar Beneden Leeuwen afreizen voor de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Op de ranglijst was het de nr. 1 (Leones) tegen de nr. laatst (AWC). Toch waren de groenwitten vol vertrouwen na de eclatante overwinning van vorige week. Het nieuwe complex in Lauwe was prachtig, echter veld 2 leek wel alsof er koeien doordeweeks op hadden lopen grazen. Het was ook de week van de scheidsrechter (1 t/m 9 oktober). Aanvoerder Yves had voor een presentje gezorgd wat voor een glimlach zorgde bij de leidsman.

AWC startte met Levi in de goal, Lars, Joep, aanvoerder Yves en Joey in de verdediging. Op het middenveld begonnen Bartje, Pepijn en Tijs en voorin stonden Chris, Wouter en Job. Aanvankelijk begon AWC vooral op de helft van de tegenstander, waarbij slechts één grote kans volgde. Wouter schoot vanaf links net voorlangs. Daarna kregen de bezoekers nog een paar halve mogelijkheden, waarbij de diepe bal net iedere keer te hard was, mede door wind mee. Geheel tegen het spelbeeld in scoorde Leones de openingstreffer, nadat een foutieve bal voorin net niet bij Job belandde en in de omschakeling Joey iets te ver naar buiten stond. Vervolgens schoot de spits de bal onder Levi door in de goal. Daarna werd het spel van AWC onzuiver en werd Leones sterker. Met een paar knappe dribbels leken ze op Levi af te lopen. Joep moest hierbij aan de noodrem trekken, waardoor hij terecht geel kreeg en 10 minuten van het veld af moest. Toch vonden de drie trainers van Leones dit het startsein om bij ieder lichamelijk contact van AWC te gaan roepen en zeuren in de richting van de scheids, maar ook in de richting van de trainer van AWC… dat hij er iets aan moest doen. Leones staat echter doorgaans bekend om zelf het fysieke contact niet te schuwen, wat ook meermaals niet gedaan werd, maar dan was er niks aan de hand. Jort werd bijna de boarding over getorpedeerd, maar toen bleef het angstvallig stil bij de heren. Later moesten Lars en Yves ook stevig aan de noodrem trekken, maar deden dit iets minder opzichtig, waardoor de twijfel bij de scheids net groot was om geen kaart te geven. Tegen het einde van de eerste helft werd AWC weer sterker, ook omdat het weer met 11 man op het veld stond en de passing zuiverder werd. Uit een corner van Tijs scoorde Jake met de punt de meer dan terechte gelijkmaker.

Na rust moest er met wind tegen gespeeld worden, maar het was eigenlijk alleen nog maar éénrichtingsverkeer. AWC was heer en meester, maar zoals zo vaak bij de groenwitten, schortte het aan doelpunten. Als alle kansen benoemd hadden moeten worden, zou dit verslag meerdere pagina’s lang worden, vandaar een selectie. In de 45e minuut schoot Tijs schuin rechts voor de goal schitterend op goal, echter zijn bal spatte van de kruising af. Joey schoot in de rebound net voor langs. In de 48e minuut pakte Jort de bal af van de linksback. Daarna gaf hij de bal mee aan Jake, die de bal goed voortrok. De goed ingelopen Mick kreeg de bal helaas niet lekker op zijn voet. Met een intelligente steekbal wist Mitch Chris te bereiken, die echter een uitstekende keeper op zijn weg vond. Binnen een minuut was het weer Chris, deze keer op aangeven van Jake. Het puntertje was niet zuiver genoeg. Nagenoeg alle duels werden gewonnen. Pepijn, Jan, Yves, Joep, Jake en Wouter waren oersterk in de duels, maar ook o.a. Job, Bart, Jort en Tijs wonnen alle duels. In het heetst van de strijd moest echter Tijs even naar de kant gehaald worden door de trainer, om meer schade te voorkomen, ook dit weer onder luid protest van de leiding van de thuisploeg. In de 61e minuut was er een prachtige solo van Mick over links, waarbij hij drie man passeerde alsof ze er niet stonden. Echter zijn inzet was door het midden. Het enige wapenfeit van Leones waren de diepe ballen die vaak tussen de verdediging en Levi vielen, waardoor Levi vaak uit moest komen. Hij deed dit iedere keer foutloos. In de 65e minuut was er een rebound van Jake, die daarna voor de voeten van Mitch belandde. Zijn schot in de verre hoek kon echter gekeerd worden na wederom een uitstekende redding van de doelman. In de 77e minuut een mooie steekbal van Mitch op Mick die prachtig de uitgekomen doelman buiten de zestien omspeelt en neergehaald wordt. Om onbegrijpelijke redenen, kreeg de doelman slechts geel. Het effect was echter hetzelfde, dat er een speler in de goal gezet werd. De vrije trap van Pepijn kon ternauwernood gered worden. In de 82e minuut leek eindelijk de beloning te komen, na een goede actie van Mick, waarbij Chris de bal in de goal punterde. De 1-3 lag vervolgens nog enkele malen op de schoen, maar de leidsman floot nu alles af waarbij een groenwit shirt in de buurt was. Aangezien er slecht twee of drie minuten oponthoud was geweest, was de verwachting dat er snel afgefloten zou worden. Niets is minder waar, in de 7e minuut van de extra speeltijd werd uit een vrije trap de bal achter de verdediging gelegd. De inzet belandde nog op de paal, maar de rebound werd van dichtbij binnengetikt. De wereldcup was officieel gewonnen door de thuisploeg, althans zo werd er gejuicht en meteen daarna werd er ook afgefloten. Daarnaast was het ook frappant dat de minst fysieke spelers van Leones niet of nauwelijks speelminuten kregen, omdat het resultaat kennelijk heilig is. De frustratie was vervolgens groot bij de bezoekers, omdat ze meer dan het gevoel hadden dat hier twee punten onterecht waren afgenomen bij de koploper. Dit had de trainer overigens vooraf al aangegeven, dat hier niet altijd de sterkste ploeg de volle drie punten mee naar huis neemt. Het positieve is dat er wéér heel veel geleerd en ervaren is, waardoor ze weer een beetje beter zijn geworden.

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter en Yves©